Gnezdoto.net
15 мисли от Джоузеф Мърфи – човекът, който ни откри силата на подсъзнанието

15 мисли от Джоузеф Мърфи – човекът, който ни откри силата на подсъзнанието

1. Най-голямата тайна, притежавана от великите хора на всички времена, е тяхната способност да влизат в контакт с подсъзнанието си и да освобождават силите в него. Вие също можете!

2. В нашето естествено желание да бъдем богати, щастливи и успешни няма нищо лошо, напротив, то ни е дадено свише от космическа сила.

3. Вие сте като капитан, който управлява своя кораб - трябва да давате правилни заповеди (мисли и образи) на вашето подсъзнание, което контролира и управлява всички ваши преживявания.

4. Вашето желание е вашата молитва. Представете си изпълнението на това желание точно сега, почувствайте го като реалност и ще разберете каква е радостта от това молитвата ви да бъде чута.

5. Решително премахнете всички негативни мисли, както се режат изсъхналите клони от едно здраво дърво.

6. Злобата и завистта са препятствия за притока на богатство. Радвайте се на богатството на другите.

7. Законът за подсъзнанието е справедлив – той с математическа точност изпълнява това, което е заложено в него. Изпълнете мислите си със зло и с вас ще се случват само неприятности и нещастия. И обратно – изпълнете ги с добро и животът ви ще е пълен с щастие и успех. Такъв е законът.

8. Всичко, което ви изпълва с вяра, увереност, радост и ентусиазъм, има власт над вас и управлява поведението ви. Ентусиазмът ръководи всички ваши действия, тъй като ентусиазъм означава „обладан от Бога".

9. У вас не би се появило някакво желание, ако няма начин за неговата реализация. Осъзнайте, че безкрайния Дух, който ви е дарил това желание, ще ви открие и съвършения план за неговото осъществяване.

10. Най-дълбоките слоеве на вашето подсъзнание таят в себе си нескончаема мъдрост, неограничена сила и неизчерпаем запас от възможности, способности и таланти, които само чакат да бъдат развити и да се проявят в совята цялост. Осъзнайте автентичното съществуване на тези духовни сили в себе си и те веднага ще придобият контури във вашия живот.

11. Бог никога не наказва и не изпитва. Човек сам наказва себе си заради невежеството и неумението да използва законите на разума. Единственият грях е невежеството, а всички страдания на света са само негови последствия.

12. Успех означава да живееш пълноценен и щастлив живот, да проявяваш най-добрите си качества и да споделяш със света всички свои таланти.

13. Ако вашите желания и картините на вашите фантазии си противоречат, то последните винаги се оказват по-силни.

14. Вие имате пълно право да бъдете богати, да живеете в изобилие и да излъчвате щастие и успех. Парите са ни нужни, за да се освободим от бремето на бедността и ограничеността.

15. В бедността на практика няма добродетели. Тя прилича на умствено разстройство, от което трябва да се лекуваш както и от всяка друга болест. Ние сме дошли на земята, за да разкрием собствените си възможности и таланти, а също и за да израстваме и да се развиваме не само духовно и умствено, но и материално.

Джоузеф Мърфи (1898 - 1981) е писател, философ и преподавател. Той е сред най-изтъкнатите и международно признати авторитети в областта на мистицизма, себепознанието и религиозните науки. Една от най-известните му творби е "Как да използваме силата на своето позсъзнание". Книгата е издадена за първи път през 1961 година и мигновено се превръща в бестселър. С много прости термини Мърфи описва как човек може да използва своите мисли за промяна на обстоятелствата и за постигане на определени цели в живота си. Преведена е на много езици и е продадена в милиони копия по целия свят.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ЦИТАТИ И МЪДРИ МИСЛИ"

vig vsi4ki