Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Как да разберете, че човекът срещу вас е умен и заслужава вашето внимание снимка: psoearahal.com

Как да разберете, че човекът срещу вас е умен и заслужава вашето внимание

Джеймс Гарднър (innovatorinside.com) за това какво отличава наистина умните хора от останалите.

1. Умният човек не говори толкова много, колкото другите, защото знае, че се учим, слушайки.

2. Знае много неща, различни от това, в което се е специализирал. Има всеобхващащ ум, който непрестанно се подхранва от интереса какво правят останалите.

3. Жонглира умело между домашните, служебните и личните интереси, без да повтаря изтъркания стар рефрен за "баланса между работата и личния живот". И докато жонглира, по някакъв начин успява да изглежда 100% зает с това, което прави, едновременно на всички фронтове.

4. Вероятно използва социалните мрежи. Невинаги, но вероятно. За него това не е просто още един начин да чуе другите, но и начин да попадне на информация, която иначе би му убягнала.

5. Дори когато нещата наистина са зле, умният човек ще се усмихне. Той никога не се безпокои твърде много, защото неговият ум му предлага алтернативи по-бързо, отколкото нещата могат да се влошат.

6. Знае, че обикновено е най-умният в стаята, но не губи времето си да мисли за това. Напротив, приема предизвикателството да направи всички останали най-умните хора в стаята.

7. Ако е мениджър, ще вложи всичките си усилия да направи другите по-умни и по-популярни от него самия в съответните екипи. Не се чувства заплашен, защото знае, че интелектът е синергия. Освен това, по същата причина, иска да се убеди, че неговите умни колеги изглеждат по-умни от него.

8. Има скрити умения, които не демонстрира, докато не стане нужно. Не вижда необходимост да показва пълния си капацитет, само за да изтъкне, че е по-добър от останалите.

9. Може да има скъпо образование, но може и да няма. Никога обаче не разбираш за това, освен ако CV-то му не е пред теб.

10. Той никога, абсолютно никога и при никакви обстоятелства няма да те накара да изглеждаш глупав, дори лесно да може да го направи. Умният човек се е научил с цената на горчив опит, че когато караш някого да се чувства зле, причиняваш същото и на себе си.

А вие какво бихте добавили?

източник: Quora.com

Вижте още: Проверете как работи вашият мозък 


БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРОЯВЕНИЯ ИНТЕРЕС! ПРОМОЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 21.08.2017 Г.

АКО СИ ЗАДАВАШ ВЪПРОСА "ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЯ?", ТАЗИ КНИГА Е ТОЧНО ЗА ТЕБ! 

promo banner the empathy problem 66 min

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята?
Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.
Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен от нейната музика. И от нея.
Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея? Виж още...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters