Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Как да разберете, че човекът срещу вас е умен и заслужава вашето внимание снимка: psoearahal.com

Как да разберете, че човекът срещу вас е умен и заслужава вашето внимание

Джеймс Гарднър (innovatorinside.com) за това какво отличава наистина умните хора от останалите.

1. Умният човек не говори толкова много, колкото другите, защото знае, че се учим, слушайки.

2. Знае много неща, различни от това, в което се е специализирал. Има всеобхващащ ум, който непрестанно се подхранва от интереса какво правят останалите.

3. Жонглира умело между домашните, служебните и личните интереси, без да повтаря изтъркания стар рефрен за "баланса между работата и личния живот". И докато жонглира, по някакъв начин успява да изглежда 100% зает с това, което прави, едновременно на всички фронтове.

4. Вероятно използва социалните мрежи. Невинаги, но вероятно. За него това не е просто още един начин да чуе другите, но и начин да попадне на информация, която иначе би му убягнала.

5. Дори когато нещата наистина са зле, умният човек ще се усмихне. Той никога не се безпокои твърде много, защото неговият ум му предлага алтернативи по-бързо, отколкото нещата могат да се влошат.

6. Знае, че обикновено е най-умният в стаята, но не губи времето си да мисли за това. Напротив, приема предизвикателството да направи всички останали най-умните хора в стаята.

7. Ако е мениджър, ще вложи всичките си усилия да направи другите по-умни и по-популярни от него самия в съответните екипи. Не се чувства заплашен, защото знае, че интелектът е синергия. Освен това, по същата причина, иска да се убеди, че неговите умни колеги изглеждат по-умни от него.

8. Има скрити умения, които не демонстрира, докато не стане нужно. Не вижда необходимост да показва пълния си капацитет, само за да изтъкне, че е по-добър от останалите.

9. Може да има скъпо образование, но може и да няма. Никога обаче не разбираш за това, освен ако CV-то му не е пред теб.

10. Той никога, абсолютно никога и при никакви обстоятелства няма да те накара да изглеждаш глупав, дори лесно да може да го направи. Умният човек се е научил с цената на горчив опит, че когато караш някого да се чувства зле, причиняваш същото и на себе си.

А вие какво бихте добавили?

източник: Quora.com

Вижте още: Проверете как работи вашият мозък 


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min