Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

13 причини да предпочетете бирата

13 причини да предпочетете бирата

Много медицински изследвания сочат, че бирата в умерени количества е полезна. И какво по-приятно в летните жеги от една ледена халба? Вижте 12 здравословни причини да изберете бирата пред други напитки.

1. Бирата е полезна за бъбреците. Редица учени са единодушни, че редовното консумиране на една бира дневно намалява риска от образуването на бъбречни камъни с около 40%.

2. Консумирането на бира подобрява храносмилането. Разумната консумация на бира, особено тъмна подобрява храносмилането. Повечето тъмни бири съдържат полезни разтворими фибри. Фибрите играят важна роля за по-доброто функциониране на стомашно-чревната функция. Недостигът на влакна може да предизвика стомашни и чревни разстройства като запек и диария.

3. Бирата намалява нивото на лошия холестерол. Редовното пиене на малко бира може да ви помогне в борбата с лошия холестерол. Пенливата напитка повишава нивото на HDL холестерола (добрия холестерол) и намалява нивата на LDL холестерола т.е. „лошия" холестерол.

Знаете ли, че маринованото в бира месо редуцира неговите канцерогенни вещества с до 70%.

4. Бирата има високо съдържание на витамини от групата B (В1, В2, В6 и В12). Много от тези витамини се срещат рядко в храните.

Холандско проучване установява, че употребяващите бира имат с около 30% по-високо съдържание на витамин B6 в организма, отколкото въздържателите. Бирата е щедър източник на витамина B12, които е известен с анти-анемичния си ефект. засилва мозъчните функции.

5. Бира за здрави кости! Проучване от 2009 г. заключва, че в бирата има повишени нива на калций и силиций. Тези вещества допринасят за повишаване на костната плътност и здравината на костите.

6. Бирата е лек срещу безсъние. Наличието на лактофлавин и никотинова киселина, които се съдържат в бирата, насърчават идването на съня!

7. Пиенето на бира намалява риска от сърдечни удари. Медицински изследвания сочат, че консумиращите бира (разбира се в умерени количества) страдат по-рядко от инфаркт. Една бира на ден намалява риска от появата на сърдечни болести с около 40 до 60 процента в сравнение с въздържателите.

8. Бирата помага за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци.

9. Бирата усилва паметта. Слабоалкохолната хмелова напитка съдържа благоприятната фолиева киселина. Тази съставка изключително благоприятно въздействие върху функциите на мозъка. Според проучванията бирата усилва паметта. Изследвания твърдят, че консумиращите по една бира дневно по-рядко страдат от болестта на Алцхаймер и деменция спрямо въздържателите.

10. Бирата помага при борбата със стрес. Изследователи от Университета на Монреал са установили, че една две чаши бира на ден намаляват стреса на работното място. Консумацията на бира намалява и усещането за тревожност. Хмеловата напитка има успокоителен ефект.

11. Бирата като лекарство срещу настинка. Пиенето на бира е и отлично лекарство срещу настинка. Когато ечемикът се затопля той подобрява циркулацията на кръв и помага на дихателната система. Бирата има и болкоуспокоително действие. Факт е, че консумацията на разумни количества бира облекчава болките в ставите. Бирата повишава и имунитета.

12. Бирата прави кожата по-красива. Една добра новина за жените! Някои от витамините, съдържащи се в ечемичната напитка имат регенериращо действие. Благодарение на много от съставките в бирата кожната пигментация намалява. Кожата става по-гладка и блестяща. Бирата предотвратява и стареенето. Известно е, че консумирането на малки количества бира има добро въздействие и върху косата.

13. И в края на краищата, няма нищо по-хубаво от една ледена бира, особено в горещ летен ден!

Но, както рекламите гласят: „Консумирайте с мярка и удоволствие". 

Източник: holesterol.eu чрез obekti

Вижте още: 10 ПРИНЦИПА НА ИНТУИТИВНОТО ХРАНЕНЕ


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min