Gnezdoto.net
5 рисунки, които се опитват да ви измамят

5 рисунки, които се опитват да ви измамят

Обичате ли играта на въображението и оптическите илюзии? Подбрахме 5 страхотни рисунки, в които техните автори са скрили по две изображения. Опитайте да ги откриете и просто се позабавлявайте. Ако искате, споделете с нас, тъй като над някои образи и ние се затруднихме.

1. Тази забележителна рисунка принадлежи на художника Умберто Мачадо, който се е специализирал в оптични илюзии на двойни образи. Трудно е да се види второто лице. Успяхте ли?

2

 

2. Автор на тази графика е австрийският илюстратор Karl Kwasny. Погледнете внимателно на тази рисунка. Виждате ли още нещо освен момичето?

1

 

3. Венецуелският художник Иисус Родригес е известен със своите уникални творби на двойнствени образи под името „1/2". Този невероятен ефект той постига чрез обединяване на няколко фотографии в профил и в анфас.
Какво виждате вие – профил или анфас?

5

 

4. Тази рисунка на Сандро дел Пре се казва „Котка на прозореца". И правилно. Там наистина има котка, която стои на прозореца. И още много други неща. А това, че ние виждаме гола жена е просто резултат от оптична илюзия, която се създава от начина, по който са подредени всички предмети на рисунката.
Разгледайте я внимателно. Наистина на нея не е нарисувана жена.

3

 

5. Една картина на Салвадор Дали, която се казва „Седяща жена". Тя е нарисувана през 1938 г. и демонстрира оптическа илюзия на двойно изображение. Освен жената, която видяхте в първия момент, успяхте ли да видите и портрета на една историческа личност?

4

Вижте още: ПРОВЕРЕТЕ КАК РАБОТИ ВАШИЯТ МОЗЪК

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФОТОРАЗКАЗ"

vig vsi4ki