Archive.Gnezdoto.net
Дийпак Чопра: Закон за намерението и желанието снимка: magic4walls.com

Дийпак Чопра: Закон за намерението и желанието

На всяко намерение и желание са присъщи механизми за тяхното осъществяване ... Намерението и желанието в полето на чистата потенциалност имат безкрайна организираща сила. И когато внасяме едно намерение в плодородното поле на чистата потенциалност, ние впрягаме тази безкрайна организираща сила да работи за нас.

Петият духовен закон на успеха е законът за намерението и желанието. Този закон се базира на факта, че енергията и информацията съществуват навсякъде в природата. Всъщност на нивото на квантовото поле няма нищо друго освен енергия и информация. Квантовото поле е просто още едно название за полето на чистото съзнание или чистата потенциалност. То се влияе от намеренията и желанията.

Приложение на Закона за намерението и желанието:

Ще се възползвам от закона за намерението и желанието, като обещая пред себе си следното:

1. Ще направя списък на всичките си желания. Ще нося този списък със себе си, където и да отида. Ще поглеждам този списък, преди да се впусна в мълчание и медитация. Ще го поглеждам, преди да заспя вечер. Ще го поглеждам, щом се събудя сутрин.

2. Ще освободя този списък на своите желания и ще го предам в утробата на сътворението, вярвайки, че когато нещата сякаш не вървят, както аз искам, за това си има причина и космическият план ми е отредил роля, много по-значима от тази, която съм си представял.

3. Ще си напомням да практикувам възприемане на настоящия момент във всичките си действия. Няма да позволявам спънките да ангажират и разсейват вниманието ми в настоящия момент. Ще приемам настоящето такова, каквото е, и ще материализирам бъдещето чрез най-дълбоките, най-съкровените си намерения и желания.

Из „Седемете духовни закона на успех" от Дийпак Чопра

Книгата можете да поръчате в книжарница Gnezdoto

Вижте още: ДЕСЕТТЕ КЛЮЧА КЪМ ЩАСТИЕТО НА ДИЙПАК ЧОПРА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗБРАНИ ОТКЪСИ ОТ ИЗБРАНИ КНИГИ"

vig vsi4ki