Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Всяка любов ти носи подарък unsplash.com

Всяка любов ти носи подарък

В нощите си все към тебе пътувах. Пристигах тихо и като невидима прашинка присядах на дивана в дневната ти и те чаках. Още те виждам с вътрешното си зрение – красив и снажен. Още пътувам в мислите си към теб. И тихо обгръщам раменете ти. Изпращам ти любов и светлина, осъзнавайки, че ти си бил една милиминка пълнеж в моята човешка съдба-игра. Изпращам ти балон от целувки и прегръдки. И ти благодаря.

Не всяка любов идва, за да ни рани. Напротив. Чрез хората, които докосват сърцата ни, Бог ни пробужда. След една отишла си любов, този който е бил влюбен, страда. Но не за това ни се дават любовите. Те ни носят посланията на Вселената.

Спомняш ли си как ме учеше да вярвам в себе си и да си поставям високи цели? Тогава те помислих за чудак. Та аз си бях едно най-обикновено момиче. Тогава още не съм знаела истинската си стойност. Ти беше този, който видя светлината в мен и ме посъветва да развия себе си. Мислех те за странен. Докато не узрях и сама видях как вътре в мен грее топчица светлина, примесена с любов. Едва тогава те разбрах. Прости ми за невежеството. Днес разбирам какъв е бил подаръкът на твоята любов - обичай себе си. И ти благодаря.

Не всяка любов ще създаде семейство и поколение. Така, както не всяка кокошка ще измъти пиленца. Но всяка любов е малка частица от онази голямата, истинската любов. Твоята любов ме направи по-мъдра и осъзната. Благодаря ти.

Ти си замина от живота ми, но думите и делата ти останаха. Парещият ти искрен поглед, пълен с толкова много светлина и красота още ме топли. Болката от раздялата ни отдавна си замина. Но подаръкът, който ми донесе, остана. И да исках, не можех да го изхвърля. Думите ти бяха семенце, попаднало в благоприятна почва и среда. Покълнаха и ето ме на - друга съм, променена. Едва сега, след 2 години, открих какъв дар си ми дал. Понякога духовното невежество ни пречи да получим най-хубавите подаръци. Твоят подарък вече е факт – обичам и уважавам себе си.

Автор: Elen Dejavu / elendejavu.blogspot

Вижте още: ЕМОЦИОНАЛНОТО ПРЕЧИСТВАНЕ СЛЕД РАЗДЯЛА


НОВА КНИГА:

lubov s malki bukvi min
ЛЮБОВ С МАЛКИ БУКВИ от Франсеск Миралес
Самотен университетски преподавател, изгубена детска любов, улична котка и цял куп ексцентрични герои са оплетени в тази пълна с обрати история, която се развива на фона на магнетична Барселона.
Очарователна, забавна и трогателна история за силата на малките действия и за магията на случайността. История, която ни насърчава да се събудим за собствения си живот и ни напомня, че той е едно незабравимо пътешествие, което не трябва да изживяваме сами. Ще се влюбите в тази книга. КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

vsichko e lubov 870x387 min
КНИГА 1: ЛЮБОВ С МАЛКИ БУКВИ; КНИГА 2: АКО ТИ ЗНАЕШЕ...
Вижте повече за книгите ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

lubov s malki bukvi 600x600 min
Виж повече за книгата ...


СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

vsichko e lubov 660x660 min
Виж повече за книгите ...


„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min