Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

7 жестоки истини за любовта, които научаваш едва след като ти разбият сърцето

7 жестоки истини за любовта, които научаваш едва след като ти разбият сърцето

Казвали са ти, че те обичат. Всеки един от тях. А ето те тук, сама, вкопчена в това, което е останало от живота ти. Мислеше си, че ще продължи вечно, затова вложи всичко от себе си, правеше неща, на които дори не знаеше, че си способна, и ето че един ден всичко се разпада. Всичките ти усилия са били напразни.

Да ти разбият сърцето е вероятно една от най-жестоките болки, които можеш да изпиташ в живота. И най-лошото е, че разбитото сърце никога не заздравява напълно. Но такъв е животът. Ако знаехме как ще се развие всяка връзка, може би нямаше да има смисъл да живеем. Щастието се крие в това да приемеш съдбата. А това да я приемеш означава да се отърсиш от мислите „какво би било ако...”. Защото ако можеше да е, то щеше да бъде. В живота научаваме много уроци, но нищо не е по-добър учител от разбитото сърце. Ако сърцето ти наскоро е било разбито, приеми тези 7 жестоки истини за любовта. Те ще направят живота ти по-щастлив.

1. Не всеки, който те обича, те заслужава. И още по-важното – не всеки, който те обича, те оценява. По-добре да си отидеш, отколкото всеки ден да бъдеш приемана за даденост.

2. Любовта невинаги е вечна. Понякога най-великите любовни истории са едни от най-кратките. Любовта не е вечна, но историите са.

3. Понякога хората просто те разлюбват. Вината не е в тях. Просто така се получава, за съжаление. Ще те боли. Винаги боли, когато ти все още искаш да сте заедно, накрая дори може да заприличаш на глупачка. Но любовта невинаги е честна и трябва да го приемеш. Най-хубавото нещо, което може да се случи в такава ситуация, е да бъдат честни с теб.

4. Никога няма да разбереш дали е било любов или привличане. И няма защо да се питаш. Може би ще се обърнеш назад и ще видиш цялата ви връзка като лекомислие и наивност от твоя страна, но ако тази връзка е карала коленете ти да омекват, ако си усещала как сърцето ти се забързва, щом го видиш, вероятно е било любов. Не можеш да дефинираш любовта. Любовта е онова, което не можеш да опишеш с думи. С времето се променяш, променя се и идеята ти за любовта.

5. Често бъркаме идеалната половинка с правилната. Да, има разлика между двете – този, който вярваш, че е подходящ за теб, и този, който наистина е. И, за нещастие, можеш да разбереш истината едва след като срещнеш правилния.

6. Не всеки ще те обича толкова силно, колкото ти него. Единият от двамата винаги обича повече от другия. И наистина е гадно ти да си по-влюбеният, защото винаги другият определя посоката на връзката.

7. Не се страхуваме да продължим, защото си мислим, че не можем. Страхуваме се да продължим, защото знаем, че можем. Страхуваме се, че всъщност нищо от това не е имало значение. А от това боли. Затова се вкопчваме в миналото, крием се в руините, защото е по-лесно от това да се изправим и да съградим един нов град от самото начало.

Източник: dama.bg; Автор: Анкуш Бахугуна


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min