Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Сърцето ми е наранено!

Сърцето ми е наранено!

Има един вид рани, които са невидими за света. Раните на любовта. Раните на душата. Те кървят най силно, когато болката от наранената ти любов се е пръснала като куршум право в сърцето и то със сетни сили се опитва да си поеме дъх и да забие нормално отново. Когато дъхът ти спира всеки път, щом през съзнанието ти мине прекрасен спомен, доловиш любим звук, усетиш аромат, умът ти не спира да мисли за това. Когато пулсът ти се ускорява, чувайки някой около теб да споменава името, което доскоро ти си изричал с обич, а сега се опитваш да забравиш. Тези рани раздират душата и зарастват много по-трудно от физическите.

От известно време си задавам въпроса - какво би станало, ако всеки, който страда от такава рана в душата си, сложи външен знак за това и светът е наясно с неговата болка. Дали би получил малко повече нежност, съпричастност, разбиране и топлина в тези трудни за него дни? Дали разголвайки душата си, светът около него ще му даде това, от което има нужда, за да го преживее, или ще го накара да се чувства още по-уязвим? Някои хора говорят без притеснение за своята болка и смело искат да бъдат утешени, а други крият от света какво чувстват и продължават напред без да споделят с никого... Как този уж еднакъв за всички свят учи всеки от нас по свой начин да преживее раната си, та нали сме все хора и всички имаме нужда да бъдем чути?
Няма универсално лекарство за тази рана, но има хора, които могат да ти помогнат. Ако светът все пак знае, че сърцето ти кърви и имаш нужда да се погрижиш за него, може би би променил за малко очакванията и отношението си към теб?

Чудя се дали пък шефът ти няма да стане по малко взискателен за известно време, или пък дали няма да те изпрати на заслужена ваканция, за да покаже съпричастност към болката ти? А продавачката в магазина вместо с досада може би ще те погледне със загриженост и внимателно ще ти разкаже кои са най-вкусните гозби на витрината й. Дали досадният шофьор на такси няма да помълчи заедно с теб, за да ти даде време да чуеш себе си?

Може би този знак ще накара съседите, които не те оставят да спиш, да те поканят на тяхното парти, а клюкарката от втория етаж да ти донесе топла супа и да ти разкаже как е лекувала разбитото си на младини сърце. Цветарката пък може да ти подари красива роза на път за работа, а галантен господин или усмихната дама да ти отстъпи мястото си в метрото. Хм, май това да споделиш болката си със света не е толкова страшно, а може и да има „лечебен“ ефект. Какво бихте направили, ако някой дойде и ви каже: "Сърцето ми е разбито... "?

Бихте ли му подарили малък знак на внимание, с който да му припомните, че живота има и своите хубави страни?
Представете си само колко разбити сърца се разхождат около вас и всяко от тях носи своята болка, скрита от света. Може би, ако имаше знак, с който да ги разпознавате, бихте се усмихнали нежно на всяко от тях... А може би някой ще се усмихне на вас?

Е, такъв знак все още не е измислен, но пък какво ни пречи да говорим за болката си, когато ни споходи, или пък да се усмихваме на хората около нас. Да се опитаме да показваме по-често знаците на любовта, която носим в себе си...

Неви Боджукова е семеен консултант. Вижте още нейни статии и допълнителна информация за нея ...

Вижте още: ЖЕНИТЕ, КОИТО ОБИЧАТ ТВЪРДЕ МНОГО


БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРОЯВЕНИЯ ИНТЕРЕС! ПРОМОЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 21.08.2017 Г.

АКО СИ ЗАДАВАШ ВЪПРОСА "ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЯ?", ТАЗИ КНИГА Е ТОЧНО ЗА ТЕБ! 

promo banner the empathy problem 66 min

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята?
Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.
Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен от нейната музика. И от нея.
Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея? Виж още...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki
 
 
nesletters