Gnezdoto.net
В една връзка не работи правилото „Ще се срещнем по средата на пътя“. Ето какво още трябва да направиш...

В една връзка не работи правилото „Ще се срещнем по средата на пътя“. Ето какво още трябва да направиш...

12 стъпки за по-добра връзка и щастлив брак от Лари Уингет

1. Направи списък с всичко, което харесваш в половинката си. Бъди много конкретен. Така ще си припомниш човека, в когото си се влюбил първоначално.

2. Постарай се да казваш на партньора си всеки ден някое от нещата в този списък. Това ще има изумителен ефект върху вашите взаимоотношения. А ето и най-готината част: когато напомняш на партньора си какво конкретно харесваш в него, ще виждаш как той ще го проявява все повече. Когато казвам на жена си, че ми харесва да ме целува и да ми прави кафе рано сутрин, тя го прави много по-често. Когато тя ми казва, колко ѝ е приятно да я посрещам на вратата, след като е била на пазар, започвам да се ослушвам много по-внимателно, за да не пропусна шума от колата ѝ докато паркира. И когато го чуя, се втурвам по-бързо, за да ѝ помогна. Напомнянето на хората какво харесваш у тях е сигурна гаранция за повтаряне на въпросното поведение.

3. Направи друг списък с нещата, които не харесваш в партньора си. След това го изхвърли. Така или иначе не можеш да направиш нищо особено по въпроса, така че не се побърквай, като се фокусираш излишно върху нещата, които не харесваш.

4. Оставяй на партньора си малки бележки, в които казваш колко много го/я обичаш.

5. Често се смейте заедно. С жена ми винаги сме можели да се смеем заедно. Това е един от ключовете за успешния ни брак. Не винаги сме били щастливи един с друг, понякога сме били жестоко скарани за нещо, но все още можем да се смеем заедно.

6. Извърви повече от половината път. Тази стара поговорка – „Ще се срещнем по средата на пътя“ – може да върши работа в бизнес преговорите, но не работи при браковете. Трябва да минеш отвъд средата на пътя, за да запазиш брака си. Даже трябва да изминеш повече от целия път. Трябва да вървиш толкова далече, колкото е нужно, за да стигнеш до края сам и след това да продължиш още малко.

7. Бъди по-добър слушател. Хей, момчета, хич не ви бива в тая работа. Жените също искат да бъдат изслушвани. И мъжете го искат, но изглежда за жените това е по-важно. Направи го. Животът ти ще бъде много по-лесен, ако просто слушаш какво ти говори партньорът ти.

8. Прегръщай повече. Притискай по-малко. Това е един от онези кратки, прости уроци, които дават огромни резултати. Ако утре това няма да има значение, то тогава направи го днес. Прегърни любимите си хора!

9. Бори се честно. Когато спориш, се придържай към предмета на несъгласието и не преминавай към лични нападки. Личните обиди не са честни. Спори само по темета и не използвай като аргументи събития от миналото, които нямат нищо общо с настоящия ти проблем. И в най-добрите бракове се случват спорове, те са основата на здравите взаимоотношения. Трябва да можеш да изказваш несъгласието си открито, да имаш различни мнения. Всички, които казват, че никога не са спорили със съпруга/съпругата си, вероятно не са имали пълноценен брак.

10. Прави много секс. Когато сексът спре, спира и интимността между партньорите, а това води до влошаване на отношенията. (Бележка за жените: Мъжете са свине. Правете секс с нас и ние ще ви дадем каквото искате. Ще говорим, ще ви слушаме, ще изхвърляме боклука. Не правете секс с нас и ние пак ще си намерим начин да го получим – само че няма да бъде с вас. Такъв е законът на джунглата. Мъжете искат секс, сандвич и малко сън. Не сме чак толкова сложни. През повечето време даже можем да пропуснем съня и всъщност не ни пука чак толкова за сандвича. Дами, възползвайте се от тази информация.)

11. Изглеждай добре и ухай приятно за своя партньор. Вземи си душ преди лягане. Никой не иска да се сгуши до миризлив пор.

12. Не противопоставяй децата на връзката си. Не полагай толкова много усилия да ги отгледаш, пренебрегвайки нуждите на човека до теб. Да отгледаш децата си ще е най-важното нещо, което ще направиш в живота си. Но след това те ще пораснат и ще поемат по своя път, а ти ще се обърнеш и ще погледнеш човека, с когото живееш. Постарай се този човек да не ти е напълно чужд.

13. За мъжете: Сваляй обратно капака на тоалетната чиния.

Лари Уингет, откъс от книгата НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 

 
 

Още публикации от категория "ИЗКУСТВОТО НА ЛЮБОВТА"

vig vsi4ki