Gnezdoto.net
Лечителят Петър Димков за красотата на жената

Лечителят Петър Димков за красотата на жената

"За да бъде една жена красива, тя трябва да бъде преди всичко здрава, със здрав и весел израз на лицето, който е в пълна зависимост от общото здравословно състояние на тялото. А за да бъде тя здрава, трябва да спазва природосъобразен живот.

В болната кожа няма красота. Благодарение на болната кожа могат да останат незабелязани най-красиви форми тогава, когато нежната, гладка и здрава кожа най-често прикрива някои несъвършенства на формите. Ето защо кожата се явява най-важният фактор за красотата и най-важните заболявания, нарушаващи красотата, са тези на кожата.

Първото условие обаче за една хубава и здрава кожа е правилната обмяна на веществата и редовното излъчване на сокове от страна на вътрешните жлези на организма. А това се постига с природни, естествени средства. Преди всичко с помощта на плодовете, които съдържат минерални вещества и витамини. Освен това плодовете не съдържат почти никаква готварска сол.

Най-здравословна е онази храна, която съдържа много малки количества готварска сол. Затова именно е препоръчително един ден в седмицата да не ядем нищо, освен плодове и зеленчуци. По този начин се избягва претоварване на организма с вредни вещества, които проникват в него с прекомерната храна. А също така се пречиства организмът от натрупаните в него отрови, токсини и прочие. Най-богати с витамини са френското грозде, лимона, портокала, зелените пиперки, суровите домати. Много е добре вечер преди лягане да се изпие една чаша сок от домати."

***

"Жените, които са вечно недоволни от живота си и не намират сили за помирение, остаряват рано. Вместо да се окайват и самоизяждат, те биха могли да помислят как по-добре да организират живота си при тези условия, които съдбата им е определила. Жените, които успяват да избегнат гнева, злобата, завистта мъчно остаряват.

Важен фактор за поддържане на душевното равновесие е спокойствие е редовният сън. Искаме ли да се подмладим, достатъчно е да се върнем назад към природата, т.е. да се подчиним и следваме малките физически природни закони: да подбираме здрава, чиста, предимно растителна храна, която чрез систематически дихателни гимнастики да свържем с животворящия елексир кислорода и редовния сън (лягане между 22 и 23 часа в проветрена спалня) - еднички пазители на истинската естествена красота.

От това тенът става розов, очите добиват блясък и се избягва прекомерното затлъстяване или слабост.

Освен това, полезно е винаги да се мисли за бъдещето, за да не се остарява никога. За жената не трябва да съществува мисълта, че тя е вече възрастна или майка на няколко деца и че някои развлечения не са подходящи за нея. Полезно е след обед и вечеря да изпива по една чашка доматен сок или чай от исландски мъх.

За регулиране на храносмилането и изчистване на храносмилателния канал препоръчва се сутрин на гладен стомах да се изяждат по пет-десет сини сливи или три-шест смокини, от вечерта накиснати в чаша студена вода, след което да се изпие водата им. Преди лягане се пие сок от плодове или от сурови моркови или дестилирана вода - по една-две винени чаши."

източник: monikabalayan.com

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "КОЛЕКЦИЯ ЗДРАВЕ"

vig vsi4ki