Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Провалите могат да бъдат заразителни! Избягвайте неудачниците

Провалите могат да бъдат заразителни! Избягвайте неудачниците

„Видях се с нея, моята приятелка. Говорихме много. Сега съм вкъщи и имам ужасно главоболие. Нямам настроение за нищо, а бях толкова щастлива днес ... до срещата си с нея. Проблеми, проблеми, проблеми... Проблем с мъжа й - имал си любовница. Проблем със сина й - избягал е от вкъщи. Скарала се е с дъщеря си. Може ли да дойде при мен за известно време. Да се разтовари малко... още повече, че все още няма работа. Да, аз съм единствената й приятелка.
Боже Господи! А тя попита ли изобщо нещо за мен? За моите изследвания... За майка ми..."

Познато ви е. Знам.

За да преодолеете този тип „приятелства" и за да запазите чиста съвестта си, вижте следния закон на Робърт Грийн, както и една невероятна притча от Леонардо да Винчи.

На мен ми помогна... Много.

Законът:

„Провалите могат да бъдат заразителни! Можете да пострадате сериозно от досег до чуждото нещастие - понякога емоционалните състояния могат да бъдат доста опасни, също като заразните болести. Възможно е да изпитате непреодолим стремеж да помогнете на някой, но с това да си навлечете само неприятности. Нещастниците като че ли са обречени да привличат злочестините върху себе си и върху хората около тях. Не е изключено и виe да пострадате.
Вместо това трябва да се cтapaeтe да cе сближавате с щастливи и преуспяващи личности."

Притчата:

Орехът и камбанарията

Един орех бил отнесен от една сврака на върха на високата камбанария и останал заклещен там в една цепнатина. Нещастният орех започнал да се моли на стената на камбанарията да не го притиска чак толкова силно, за да не се счупи черупката му. "Моля те, помогни ми ... След като не успях да остана сред зелените листа и яките клони на дървото, което ми даде живот, след като не мога да се върна на меката почва в дебелата орехова сянка, поне не ме изоставяй докрай! Опитах се да изплача болката си, когато бях заклещен в клюна на онази противна сврака. Дори се заклех, ако успея да се отскубна от нея, да не се оплаквам повече никога от злочестата си съдба." След тези горещи молби стената се смилила и не сплескала ореха.

Изминали много дни и месеци. Орехът дал живот на ново дърво, което неуморимо растяло все по-буйно. След години клоните започнали да се провират през всички отвори, а корените запълвали всички възможни цепнатини в основите на високата камбанария. След още няколко години орехът вече се извисявал над върха на кулата. Старата камбанария бавно, но неотклонно се разрушавала. Стената, която навремето била приютила нещастното орехче, сега горчиво съжалявала за лекомислието си, но вече било безвъзвратно късно.

Така се стигнало до деня, в който високата камбанария рухнала и сега от нея са останали само развалини.

Вижте още: Едно писмо, една жена, едно признание ...


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min