Gnezdoto.net
Притча за пъкления план на дявола снимка: techmatou.com

Притча за пъкления план на дявола

Болезнено правдива притча...

Веднъж сатаната събрал всички демони. В приветственото си слово той казал: "Ние не можем да забраним на вярващите да ходят на църква. Ние не може да им забраним да се молят и да четат Библията. Не можем да ги спрем да общуват с техния Спасител Исус Христос. След като установят връзка с него – ние веднага губим властта си над тях. Но ние можем да откраднем тяхното Време, така че те винаги да са заети – да не могат да се молят и да се покаят за греховете си и да забравят за Бога."

"Това е, което трябва да направите" – продължил дяволът. "Трябва да им се попречи да контактуват с Бога и да поддържат тази връзка през целия ден."

"Как да го направим?" – извикали демоните.

"Занимавайте хората с дреболии, измислете безброй начини да запълните съзнанието им с всевъзможни ненужни неща и проблеми, за да нямат време да мислят за себе си и за това дали живеят правилно. И най-важното, внушавайте им желанието за материално богатство.

Нека стремежите им да са за спечелване на възможно най-много пари, за да купуват автомобили, апартаменти, вещи. Нека да печелят все повече и повече пари, за да ходят по ресторанти и кафенета, да купуват скъпи и модни дрехи, да правят скъпи ремонти в своите апартаменти и да ги пълнят с модерно обзавеждане. Изкушавайте ги да харчат, да харчат и да затъват в дългове. 

И когато ги превземе желанието за лично обогатяване, преследването на парите и кариерата – те няма да имат необходимост от своя Бог...

Убедете жените да остават до късно на работа, а мъжете – да работят 6-7 дни в седмицата, по 10-12 часа на ден, така че да нямат време да се занимават с техните семейства и да отглеждат децата си.

Не позволявайте на родителите да прекарват време с децата си, за да могат децата им да се скитат от сутрин до вечер по улиците и да попадат в лоша кампания, след което те ще престанат да учат и нищо хубаво няма да им се случва.

Когато семействата им се разпаднат, а това ще бъде скоро, домовете им вече няма да бъдат убежища от натиска на работата и трудностите в живота. Те ще са самотни и отчаяни, а след това вече ще им помогнем лесно да потънат в печал...

Стимулирайте ги да купуват телевизори, телефони и компютри, за да работят постоянно и да изразходват все повече време за гледане на телевизия.

Сложете на масите в кафенета много списания и вестници. Поразявайте съзнанието им с новини и реклами 24 часа в денонощието. Нека пред очите им им да има хиляди реклами. Запълнете пощенските им кутии с каталози и брошури, с предложения за безплатни продукти и фалшиви надежди.

Показвайте в списанията и по телевизията слаби, красиви модели, така че мъжете да смятат, че външната красота е най-важното нещо и да са все по-недоволни от жените си.

Направете така, че жените им да са прекалено уморени, за да не дават на съпрузите си любовта, от която те се нуждаят. Това бързо ще унищожи семейството!

Така хората все по-малко ще мислят за Бога, за вечността и за душите си...

На големите християнски празници ги отвличайте с празнична суматоха, трапези и пиянски веселби, така че да забравят истинския смисъл на тези празници.

Направете така, че хората винаги да са твърде заети, дори и за да отидат сред природата и да се наслаждават на Божието творение. Изпълнете живота им със скандали, тревоги и недоволство, с безброй празни и маловажни неща...

Нека винаги да са заети, заети, заети!!!

Нека да нямат време да отидат на църква и на литургия, да нямат време за молитви, да не се сещат за Бога...

Това ще работи! Това ще работи! Това е велик план!"

Демоните щастливо се оттеглили и се заели с изпълнението на пъкления план.

Въпросът е дали планът на дявола е успял? 

източник: bg.checkonline4you.com

ПРЕПОРЪЧАНО: ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА. 150 ПРИТЧИ ЗА ИЗКУСТВОТО НА ЖИВОТА


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 15 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki