Gnezdoto.net
Последната капка вода снимка: pixabay.com

Последната капка вода

Така, както виното отлежава – животът ти тече! Процесите понякога са бурни, понякога бавни и спокойни.

Животът – той е като вино – на моменти слабо и безвкусно от лоша реколта, друг път силно и предпочитано, погален от нежно слънце и свежестта на животворящия дъжд. Всеки етап в живота е като чаши вино: понякога бяло с аромат на цитрус и празник, друг път на нагарчаща горчивка в изпитания и неволи.

Понякога нямаш идеалната чаша и го пиеш неохотно в съд за чай, друг път чашата е кристална и най-подходяща за любимия ти сорт. Понякога се чувстваш твърде млад за качествено вино и не оценяваш вкуса му, а друг път си твърде опитен и добър дегустатор за ранно розе.

Понякога предпочиташ десертно вино, но се оказва, че странна чужда диагноза ти е отнела сладостта и ти предлага малко блудкава сангрия. Понякога се чувстваш като просеко, а друг път като шампанско – или си само за кратко за някого значим или си важен, тържествен и за специални поводи...

Понякога си скъп и любим като специална селекция, друг път се чувстваш като прекалено ферментирал. Понякога ти избираш кой да отпие от теб, друг път някой като че ли направо те излива. Понякога получаваш голяма награда и признание, друг път си захвърлен и забравен на най-долния рафт в мазето.

А понякога ти се иска животът ти да е легенда и да останеш непокътнат, неотпит и много похвален... Друг път искаш да си жадно пожелан и изпит до последната капка, носещ удоволствие и част от нечий друг живот. Това е любовта.

Изборът на вино е като избора на път в живота. Дали ще си негов сценарист и режисьор или просто ще си ням статист без роля, ти решаваш!

А ти на какво вино си или на кой етап от живота си?

автор: Невена Басарова-Дичева, специалист по етикет и добри обноски
източник: highviewart.com

 

Вижте още: ЧАША ВИНО Е РАВНА НА ЧАС ВЪВ ФИТНЕСА. И ОЩЕ 11 ПРИЧИНИ ЗАЩО ДА ПИЕМ БОЖЕСТВЕНАТА НАПИТКА...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "МЪДРОСТ"

vig vsi4ki