Gnezdoto.net
Болното сърце се лекува с любящо сърце

Болното сърце се лекува с любящо сърце

Известен кардиохирург и преподавател държал на видно място в своя кабинет стъкленица, в която се съхранявало сърце. Всеки студент по медицина знаел историята на това сърце...

През 50-те години на 20-ти век, когато професорът бил още студент в четвърти курс, в университетската болница постъпило момиче с тежка диагноза – остър инфекциозен ендокардит. Тогава заболяването имало висок процент смъртност и лекарите смятали случая за безнадежден. Момичето поддържало висока температура, сърцето ѝ отказвало...

Прегледали я всички водещи специалисти в клиниката, в това число и много от младите стажанти. Сред тях имало един талантлив и много внимателен младеж, който силно се заинтригувал от случая.

Не, той не измислил революционен метод за лечение на тежкото заболяване. Той просто се влюбил в момичето... Започнал всеки ден да го посещава в болничната стая, носел му цветя... Умиращото момиче също се влюбило в него. И започнало бавно, едва забележимо да оздравява.
Те се оженили, родили им се деца, а на сребърната си сватба поканили лекуващия я лекар. Когато след още много години жената починала, тя завещала своето сърце на същия медицински институт, в който някога срещнала любовта и оздравяла.

За да помнят всички, че болното сърце се лекува с любящо сърце...

Само тя, любовта, поддържа и движи живота.
Иван Тургенев

Притчата е част от сборника "Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота"

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето. Защото те съществуват и винаги са били там.
Книга, която ще зареди деня ви с енергия, ще стопли сърцето ви и ще успокои вечерта ви след дългия ден...


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 15 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki