Gnezdoto.net
Притча за силата на любовта и... думите

Притча за силата на любовта и... думите

Това е една тъжна притча за взаимоотношенията в двойката и за ужасяващите последствия, които можем да предизвикаме с прибързаните си заключения. Когато има и друг начин. Просто да разговаряме с партньора си и да проверим дали сме разбрали правилно. Не всичко, което виждаме, чуваме и вярваме за другия отговаря на истината. Вижте защо...

Мъж и жена били женени от десет години. Но нямали деца. Въпреки това Сара и Дейв останали заедно с надеждата да им се роди рожба, преди да е изтекла единайстата година от брака им. Това бил последният им шанс, защото близки и приятели настоявали, че трябва да се разведат. Но това било трудно решение заради силната любов, която ги свързвала.

Изминали месеци и един ден, прибирайки се от работа, Дейв видял жена си на улицата в компанията на друг мъж. Двамата стояли прегърнати и изглеждали много щастливи. През следващата седмица ги виждал заедно на най-различни места, а една вечер, връщайки се от работа, видял същия мъж да изпраща жена му до вратата на дома им и да я целува по бузата. Съпругът се задушавал от безсилен гняв и тъга, но не казал нищо на жена си.

Два дни по-късно, след напрегнат ден в работата, Дейв тъкмо си наливал чаша вода от чешмата, когато звъннал телефонът. Той вдигнал слушалката, но още преди да е заговорил, от другата страна някой казал:

– Здравей, скъпа, чакай ме тази вечер у вас. Както ти обещах.

Съпругът затворил, без да дочака да чуе повече. Гласът бил мъжки. Сигурен бил, че е същият тип, когото през последните дни виждал толкова често с жена си. Изведнъж целият се разтреперил при мисълта, че е изгубил жена си заради друг. Чашата се изплъзнала от ръката му и се разбила на пода.

Изплашена, жена му веднага притичала в стаята с думите:

– Какво се случи? Добре ли си?

В гнева си той я отблъснал от себе си. Сара изгубила равновесие и паднала. Тя останала да лежи на пода, без изобщо да помръдне. В този миг съпругът осъзнал, че се е свлякла точно на мястото, където се била разбила чашата. От тялото ѝ стърчало голямо парче стъкло. Въпреки че успял да напипа пулса ѝ, тя продължила да лежи безжизнена на пода. Напълно объркан, Дейв забелязал някакъв плик в ръката ѝ. Той взел плика и го отворил – вътре имало писмо. Започнал да чете и останал потресен.

А там пишело:

„Скъпи мой, думите не ми стигат от вълнение и затова реших да го напиша. От една седмица ходя на лекар, но исках да съм напълно сигурна, преди да ти съобщя новината.

Лекарят потвърди, че съм бременна с близнаци.

Няма да повярваш! Този лекар е моят отдавна изгубен брат, когото не бях виждала, откакто с теб се оженихме. Той обеща да ме наблюдава по време на бременността и да ми осигури най-добрите лекарски грижи, без да поиска нито цент в замяна.

Днес ще дойде у дома на вечеря.

Благодаря ти, че остана до мен!

Твоя любяща съпруга“

Писмото се изплъзнало от ръката му. В този момент на врата се почукало. Когато отворил, Дейв видял същия мъж, когото вече добре познавал. Гостът влязъл вътре и казал:

– Здравей! Ти трябва да си Дейв. Аз съм Макс, братът на съпругата ти.

Изведнъж Макс видял сестра си, която лежала на пода в образувалата се там локва кръв. Без да губи нито миг повече, той я закарал в болницата. Сара била в кома. И изгубила близнаците.

Източник: Moral Stories        Превод: Gnezdoto

Вижте още: Невероятната история на един от най-великите умове

Препоръчано от издателство "Гнездото":


ТРИ КНИГИ! 450 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА! БЕЗЦЕННИ КНИГИ ЗА ВСЕКИ ДОМ!

Безценна колекция от 450 притчи - отговори на всички въпроси, които човек си задава през живота си.

3 pritchi new price650x650 30 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 15 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРИТЧИ И МОТИВИРАЩИ ИСТОРИИ"

vig vsi4ki