Archive.Gnezdoto.net
7 правила за справяне с изпитания от Робин Шарма

7 правила за справяне с изпитания от Робин Шарма

Правило №1: Помни, че животът е поредица от сезони. Всяко човешко същество трябва да изтърпи студовете на няколко зими, за да стигне до красотата на най-хубавото лято. Никога не забравяй, че зимата не продължава вечно.

Правило №2: Запиши се в клуба на надеждата. Големите, красиви и привидно невъзможни цели са прекрасно средство за вдъхновение, когато вървиш през трудности. Веднъж цитирах думите на Леонардо да Винчи : "Избери си пътеводна звезда, не се отклонявай от курса и ще преминеш през всяка буря". Ако се стремиш към велики и благородни цели, които пробуждат най-доброто в теб, желанието ти да ги достигнеш ще те преведе през трудностите по пътя ти.

Правило №3: Винаги помни, че най-голямото страдание ни носи най-голям растеж. То е болезнено, докато минаваме през него. Но в същото време то лекува. Когато каната с вода падне на пода и се счупи, съдържанието й се излива навън. Когато животът ти изпрати някоя от своите превратности, помни че то е, за да ти помогне да се разчупиш и цялата любов, сила и възможности, дремещи в теб, да могат да се излеят навън. И също като счупена кост, ние ставаме по-силни на счупените места.

Правило №4: Провалът е вид избор. Нищо не може да спре мъжа или жената, които просто отказват да бъдат държани в подчинение. Книгата - "Постигай неща" - ще ти бъде много полезна в това отношение. Препрочитай я често. Вземи решение от дъното на сърцето си, че каквото и да ти се случи, ще продължиш по автентичен път. Това ще ти гарантира истински успех в живота.

Правило №5: В трудни времена човек е склонен да губи самообладание. Когато срещнеш пречки, прояви дисциплина и поддържай режима си. Ставай рано. Спазвай свещеният си час отделен за теб и душевността ти. Храни се правилно. Прави упражнения. Прекарвай достатъчно време сред природата и непременно прави всичко, което зависи от теб, за да поддържаш и четирите си централни измерения - ума, тялото, емоциите и духа - в добра форма.

Правило №6 : Изживявай чувствата си докрай. Когато се изправиш пред трудности, някои хора ще ти кажат "да мислиш само позитивни мисли". Това не е полезен съвет. Макар да съм съгласен, че не можеш да караш колата напред, ако гледаш само в огледалото за обратно виждане, и че да живееш в миналото е нездравословно, човек не трябва прибързано да преоформя така нареченото негативно събитие в позитивно. Ако постъпваш така, ще изпаднеш в отрицание, изживявай докрай чувствата на обида, гняв и тъга, които се надигат естествено от теб. Няма нищо лошо да ги изпитваш. Това всъщност е здравословно. Ако ги преработиш, ще получиш възможност да ги освободиш. Само не потъвай в тях. Най-важното е да намериш баланса.
Изживявай чувствата, които се надигат в теб докрай, така че да не ги преглътнеш и да не загноят в теб. В същото време използвай силата на интелекта си, за да видиш, че всяко зло е за добро. Това не е научен процес и в крайна сметка трябва да постъпваш така, както ти се струва правилно.

Правило №7: Помни, че каквито и трудности да срещнеш, ти никога не си сам !


Канадският лектор и автор Робин Шарма е един е най-известните и уважавани експерти по лидерство, мотивация и личностно развитие в света. Той се е посветил на мисията да помогне на организациите да изграждат хора, които да бъдат лидери без титла, за да постигнат успех в този период на големи промени.

Автор: Калоян Божанов www.kaloyanbozhanov.com

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki