Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Радостта - реанимация на душата!

Радостта - реанимация на душата!

Гордеем се със себе си, че сме сериозни и високо - отговорни хора. Гордеем се с положението си в обществото, с високата си заплата или бизнеса си, с придобивките си, с интелекта си, с компетентността си... Понякога се гордеем с красотата си, с фигурата си, друг път с децата си. Ако нямаме едно от всички тези неща, отчаяно се стремим да го придобием. Защо тогава толкова често се оказва, че това не е рецепта за щастие? Защо се получава нещо като опитите ни да сготвим яденето на мама - уж слагаме всички съставки в точното количество, но... вкусът не е същият. Какво липсва?

Липсва ни радостта, липсва ни спонтанността, липсва ни да живеем като децата!

Знаете ли, че според Фройд, в нас живеят два нагона - нагон към живота и радостта и нагон към саморазрушението и смъртта. Те се борят вътре в нас и надделява ту единият, ту другият. Колкото и да сме успешни, ако сме твърде сериозни и вглъбени в задълженията си, то нагонът към саморазрушение започва да надделява. Вчера прочетох думи на Петър Дънов - "Начумереността води до болести." Колко хубаво го е казал и каква хубава дума - "начумереност"! Също вчера, съвсем "случайно" попаднах и на думи на Ошо, който казва, че смехът е равен на молитва.

Защо животът ни прави толкова сериозни и защо не разбираме как сами попадаме в клопката...

Ние сме сериозни и забързани, нагонът към саморазрушение надделява, точно затова привличаме към себе си болести и трудни ситуации, което доказва, че животът е труден и ние намираме потвърждение, че трябва да сме сериозни.

Ако сме радостни и спонтанни, ще дадем послание на тялото, че искаме да живеем, така здравето ни ще се подобри, животът ни ще се улесни и ще намираме още повече поводи за радост.

Ако вече сме твърде сериозни, нещастни и може би болни, какво да правим? Ето някои подсказки:

- Правете промени - започнете от нещо малко. Промяната е живот, дори да е в грешна посока!
- Търсете неща, които ви радват - хора, мероприятия, хоби, спорт, разходка
- Заместете един лош навик с нещо полезно - например една цигара с ябълка или едното кафе със сушени плодове
- Движете тялото си - може да танцувате вкъщи или да се разтегнете сутрин, да спортувате
- Намалете общуването с хора, които ви натоварват, намалете телевизия и вестници до минимум
- Играйте с деца - смейте се с тях, гонете се, качете се на въртележката, говорете глупости
- Правете понякога нещо забранено и нестандартно - секс в тоалетната на ресторант, намигване на непознат...
- Направете си списък с целите си и си дайте срокове.

Знаете ли, че е правено изследване сред хора с фатални диагнози и е установено, че от тези, които казват, че имат цели и искат да живеят заради себе си и плановете си, 80% надживяват болестта!

Бъдете като децата, радвайте се, търсете си поводи за радост. Така ще реанимирате душата си, а тялото ще следва новото послание за живот!

Вижте повече за Ирина Вълчева-Кръстева и още статии от нея

Вижте още: ЗА ЛИПСИТЕ С УСМИВКА


БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРОЯВЕНИЯ ИНТЕРЕС! ПРОМОЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 21.08.2017 Г.

АКО СИ ЗАДАВАШ ВЪПРОСА "ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЯ?", ТАЗИ КНИГА Е ТОЧНО ЗА ТЕБ! 

promo banner the empathy problem 66 min

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята?
Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.
Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен от нейната музика. И от нея.
Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея? Виж още...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters