Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Пейка на спасението

Пейка на спасението

Няма човек на този свят, който да не се е сблъскал със загуба на близък, предателство, лъжа, тъга, психически сътресения, кризи, несподелена любов, загуба на самия себе си дори, проблеми в работа, инциденти, болести, дори душевна болка. И всичко натрупано стои в нас. Понякога за кратко, друг път за дълго време. Но колкото е по-дълго, толкова повече лоши последствия има.

Няма как да избягаме от проблемите и неприятностите в живота. Но трябва да намерим начин да ги преодоляваме. Няма как дори да променим събитията, но трябва да запазим надеждата и вярата си. А това ще стане само ако успеем или да не допускаме лошото да навлиза дълбоко в нас, или просто, ако е вече "там", да го изкараме и да се освободим от него.

И не е нужно да търсите чужда помощ. Просто отидете на някоя прекрасна пейка под дърветата в някой парк. Усамотена може би. Дървена сигурно. Стояла там години. Възрастни хора са почивали на нея. Майки са прегръщали децата си на нея. Влюбени са се държали за ръка на нея. Тя е просто пейка, но има своя "живот" и знае толкова истории... Позволете й да узнае и вашата. Седнете, облегнете гръб, затворете очи. Помислете си как имате нужда от опора - пейката е вашата опора. Как имате нужда от приятел, за да споделите - пейката е вашият приятел - споделете й всичко. Тя няма да ви упрекне, няма да ви противоречи, просто ще приеме всичко. Отпуснете се и дишайте дълбоко. Представете си всичко, което ви тежи, как бавно излиза от вас и го оставяте на пейката. Просто си представете, че всяко лошо усещане, всяка болка и тъга се излива от вас и остава на пейката. Поплачете, ако ви се плаче. Поприказвайте си, ако искате да кажете нещо на глас. И после отворете очи. Вижте дали всъщност цветовете не са по-ярки? Дали не чувате по-силно песните на птиците? Дали не усещате приятна топлина, или стоплящи слънчеви лъчи? Пейката дали не ви е станала по-удобна!? Дали не се усещате на правилното място в правилния момент?! Дали не ви е по-леко!? И сега можете да станете и да се порадвате на живота и всичко хубаво, което имате.

А пейката? Тя е там. Когато имате нужда, пак можете да отидете и да се опрете на нея. Пак можете да й споделите това, което ви тежи, и тя ще го поеме вместо вас. Понякога дори да не откривате верен приятел, просто е нужно да си имате собствена пейка. Пейка на спасението!

автор: Яна Александрова

Вижте още: ДЪРВОТО НА ПРОБЛЕМИТЕ


НОВО:

Две книги, които ще ви накарат да погледнете с други очи на себе си и на света около вас. Две книги, които със сигурност ще ви помогнат да откриете онази частичка вътре у вас, която се грижи за усмивката, любовта и щастието ви!

EMO SHT BANER

Вижте всички актуални промопакети на издателство "Гнездото"

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ПРОМОПАКЕТ: АНДРЮ МАТЮС
Когато си самотен... Когато си изгубил вяра... Когато чувстваш, че потъваш... Прочети тези книги... и се изправи!... Приятни мигове с тях!

Стопроцентов оптимист, Матюс ни окуражава да вярваме в себе си и деликатно ни съветва как да преодоляваме трудните житейски изпитания. Искреният му позитивизъм се допълва от чувството за хумор и веселите рисунки, с които обогатява всяка своя книга. Ако си скептик - той ще те разколебае, ако си реалист - той ще те окуражи, ако си оптимист - той ще те окрили! А книгите му са преведени на 42 езика в над шейсет страни.

andrew matthews 650x650 min
Виж повече за книгите ...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters