Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Пейка на спасението

Пейка на спасението

Няма човек на този свят, който да не се е сблъскал със загуба на близък, предателство, лъжа, тъга, психически сътресения, кризи, несподелена любов, загуба на самия себе си дори, проблеми в работа, инциденти, болести, дори душевна болка. И всичко натрупано стои в нас. Понякога за кратко, друг път за дълго време. Но колкото е по-дълго, толкова повече лоши последствия има.

Няма как да избягаме от проблемите и неприятностите в живота. Но трябва да намерим начин да ги преодоляваме. Няма как дори да променим събитията, но трябва да запазим надеждата и вярата си. А това ще стане само ако успеем или да не допускаме лошото да навлиза дълбоко в нас, или просто, ако е вече "там", да го изкараме и да се освободим от него.

И не е нужно да търсите чужда помощ. Просто отидете на някоя прекрасна пейка под дърветата в някой парк. Усамотена може би. Дървена сигурно. Стояла там години. Възрастни хора са почивали на нея. Майки са прегръщали децата си на нея. Влюбени са се държали за ръка на нея. Тя е просто пейка, но има своя "живот" и знае толкова истории... Позволете й да узнае и вашата. Седнете, облегнете гръб, затворете очи. Помислете си как имате нужда от опора - пейката е вашата опора. Как имате нужда от приятел, за да споделите - пейката е вашият приятел - споделете й всичко. Тя няма да ви упрекне, няма да ви противоречи, просто ще приеме всичко. Отпуснете се и дишайте дълбоко. Представете си всичко, което ви тежи, как бавно излиза от вас и го оставяте на пейката. Просто си представете, че всяко лошо усещане, всяка болка и тъга се излива от вас и остава на пейката. Поплачете, ако ви се плаче. Поприказвайте си, ако искате да кажете нещо на глас. И после отворете очи. Вижте дали всъщност цветовете не са по-ярки? Дали не чувате по-силно песните на птиците? Дали не усещате приятна топлина, или стоплящи слънчеви лъчи? Пейката дали не ви е станала по-удобна!? Дали не се усещате на правилното място в правилния момент?! Дали не ви е по-леко!? И сега можете да станете и да се порадвате на живота и всичко хубаво, което имате.

А пейката? Тя е там. Когато имате нужда, пак можете да отидете и да се опрете на нея. Пак можете да й споделите това, което ви тежи, и тя ще го поеме вместо вас. Понякога дори да не откривате верен приятел, просто е нужно да си имате собствена пейка. Пейка на спасението!

автор: Яна Александрова

Вижте още: ДЪРВОТО НА ПРОБЛЕМИТЕ


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min