Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Значи, мислиш, че съм смела? снимка: wixsite.com

Значи, мислиш, че съм смела?

- Значи, мислиш, че съм смела?- попита тя.

- Да, така е .

- Може и да си прав. Сигурно, защото ми е подействал вдъхновяващия пример на няколко незабравими учители.

Ще ти разкажа за един от тях.

Преди много години, когато работех като доброволка в болницата ,,Станфорд", се запознах с едно момиченце на име Лайза, което страдаше от рядка и сериозна болест. Единствения шанс да се възстанови, като че ли беше свързан с възможността да и бъде прелята кръв от петгодишния и брат. Той по чудо бе оцелял от същата болест и бе развил антитела, необходими за да се преодолее болестта. Лекарят обясни на малкото братче как стоят нещата и запита момченцето дали би се съгласило, да даде своята кръв на сестра си.

Видях, че за миг то се поколеба, но после пое дълбоко въздух и каза:
- Да, щом това ще спаси Лайза.

Докато продължаваше трансфузията, то лежеше в едно легло до сестра си и се усмихваше, както и всички ние, като гледахме как бузите на Лайза поруменяват. После момченцето пребледня, усмивката му угасна. То погледна към лекаря и попита с разтреперан глас:
- Веднага ли ще започна да умирам ?

Детето беше малко и беше разбрало лекаря погрешно.То мислеше, че трябва да даде на сестра си всичката си кръв.
- Да, научих се да бъда смела - добави тя, - защото имах вдъхновяващия пример на такива учители.

автор: Дан Милмън


БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРОЯВЕНИЯ ИНТЕРЕС! ПРОМОЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 21.08.2017 Г.

АКО СИ ЗАДАВАШ ВЪПРОСА "ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЯ?", ТАЗИ КНИГА Е ТОЧНО ЗА ТЕБ! 

promo banner the empathy problem 66 min

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята?
Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.
Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен от нейната музика. И от нея.
Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея? Виж още...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters