Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Имам ли право на щастие?

Имам ли право на щастие?

Имам ли право на глътка щастие или някой друг вече е предначертал пътя ми? Раждаш се, а някой през цялото време ти казва какво да правиш и как, кога. Първо този някой са родителите, после учителите, обществото, шефът. Все някой ти казва. А ние кога ще мислим? Или нямаме право на удоволствието от мисловната дейност? Щастието в очите на другите моето ли е? И защо все по-често мои познати ми споделят, че нещо не им е както трябва? Привидно всичко им е наред, външно не личи нищо, само минорната нотка, която се прокрадва в гласовете им, ми говори повече. Къде ли се е свряла тая химера щастието?

И аз не знам. Отдавна спрях да мисля за него като цел. Избрах да правя неща, които да ми доставят удоволствие и да позволяват на вълшебния божествен нектар да се разлива в душата ми. Това е моето прилично на щастие нещо си.

За хората щастието е да следваш модела на поведение, зададен от обществото. Е, аз не успях да се впиша. Оказа се, че Господ ме е създал няколко размера по-различна и нетипична и обувките на обществото не са моят номер. Моите крачка искат да стъпват в забранени зони и да извървят толкова много земи и гори. Дефиницията за щастие на другите не е моята.

Моето щастие са раницата, кецовете, стария суичър, тефтерът, който винаги ме следва, фотоапаратът и пътят. Там намирам себе си и летя. Тръгна ли да бродя из гората, нещо ново и непознато в мен се открехва. Все едно Алиса влиза в дупката на заека. Та и аз така - прекрачвам вододела между земното и духовното и влизам в дебрите на истинското си аз. Там, сред природата, съм щастлива. Гората попива скръбните ми мисли и ме инжектира с нежни дози успокоение. Забравям за всички изтъркани от прекалено много мисъл мисли и виждам ясно знаците на ония, по-висшите от нас.

Щастието не е в имотите, изтърканите комплименти и добре заучените дипломатично звучащи лъжи. Не и моето. В очите на другите може би изглеждам нещастна. Знам ли. Все пак човек без голяма заплата, половинка и деца надали се разхожда с положителен етикет сред обществото. Но на мен отдавна спря да ми пука. Моето щастие е скрито в сърцата на хората. Когато чуя техните истории и размишлявам над думите им, щастието кацва на рамото ми.

Живеем в общество, в което пълно щастие няма. Всяка болка носи на някого радост, всяка радост носи по малко тъга. Просто ние избираме коя от тези две емоции да допуснем в сърцата си. И после казваме – щастливи сме или не. Щастието е въпрос на избор, гледна точка – както искаш, така го наречи. Ключът към моето щастие е да следвам повика на сърцето си. Ако само за миг напъхам нозете си в пантофките на съвременната Пепеляшка – о, повярвай ми, ще се деформирам. А аз искам...просто да бъда себе си... истинска, неподправена и някак си различно щастлива.

Автор: Elen Dejavu / elendejavu.blogspot

Вижте още: АЗ СЪМ МЕЧТАТЕЛ... ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ПОДМЕНЕНИТЕ МЕЧТИ


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min