Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Не се тревожи

Не се тревожи

Не се тревожи за това, че нямаш собствен дом и стабилна работа. Не се подценявай, защото другите са преуспели, а ти си някъде там... една частичка от брънката. В крайна сметка, всички се оказваме точно такива - малки, но важни частици, пратеници с мисия. Дали твоята мисия е да се суетиш години наред в изграждането на перфектния дом? Или да станеш най-добрият адвокат? Успокой се. Има кой да строи къщи, защото това желае сърцето му. Има кой да чисти, продава и какво ли още не. Но няма кой да изживее твоя живот. Кой да изпълни твоите мечти такива, каквито ги виждаш в съзнанието си. Няма. Запомни го! И след нас ще има кариеристи и хора жадни за власт и влияние, но не и някой като нас. Ние сме единствени и уникални.

И ако днес отново скриваш мечтата си да напуснеш работа и създадеш свой собствен бизнес, след няколко години ще си мъртвец. От ония, с мъртвите души и изхабените тела. Ако изпълняваш хорската повеля, не и своята – ще съжаляваш. Имаш само този живот, тук и сега. Имаш това сърце, тия помисли и идеи. Направи ги. Излез от обществения коловоз и си позволи да бъдеш себе си – див, буен, неразбран, осмян, изолиран, но себе си. Другите няма да те разберат. Но не търси тяхното одобрение. Те нямат твоето сърце и в техните вени не текат твоите емоции, за да те разберат. Ти си ти. Единствен, уникален и неповторим. И днес живееш магията живот. Само тук и сега. Позволи си да спукаш балона от нечии планове за теб. Нима сме затворници в клетки от предразсъдъци и чужди вярвания?!

Аз вярвам в себе си. Вярвам в сърцето и мечтите си. Вярвам, че Бог ме създаде добра и част от моята мисия е да бъда такава. Дори и когато боли. Вярвам и знам, че най-ценното, което притежавам, е в сърцето ми. Друго нямам. Материалните „щастия” ще си отидат, но онова, скритото в сърцето ми, не. Винаги и навсякъде нося само себе си - знанията, спомените, уменията, болките и радостите си.

Още ли искаш да следваш пътя на другите? Още ли искаш да криеш мечтите си в стария дрешник на тавана?
Трудно ми е, няма да те лъжа, но поне знам, че съм себе си. Аз – с моите слабости и грешки, мечти и вярвания. Човек в цялата си прелест. Без капка силиконови одежди и копи пейст мечти. Не следвам стадото, защото не искам. Искам само да бъда себе си. И съм. Бъди и ти! :)

Автор: Elen Dejavu / elendejavu.blogspot

Вижте още: КАКВО МЕ СПИРА ДА ОТКРИЯ И ПОСЛЕДВАМ СВОЕТО ПРИЗВАНИЕ?


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min