Gnezdoto.net
Не се тревожи

Не се тревожи

Не се тревожи за това, че нямаш собствен дом и стабилна работа. Не се подценявай, защото другите са преуспели, а ти си някъде там... една частичка от брънката. В крайна сметка, всички се оказваме точно такива - малки, но важни частици, пратеници с мисия.

Дали твоята мисия е да се суетиш години наред в изграждането на перфектния дом? Или да станеш най-добрият адвокат? Успокой се. Има кой да строи къщи, защото това желае сърцето му. Има кой да чисти, продава и какво ли още не. Но няма кой да изживее твоя живот. Кой да изпълни твоите мечти такива, каквито ги виждаш в съзнанието си. Няма. Запомни го! И след нас ще има кариеристи и хора жадни за власт и влияние, но не и някой като нас. Ние сме единствени и уникални.

И ако днес отново скриваш мечтата си да напуснеш работа и създадеш свой собствен бизнес, след няколко години ще си мъртвец. От ония, с мъртвите души и изхабените тела. Ако изпълняваш хорската повеля, не и своята – ще съжаляваш.

Имаш само този живот, тук и сега. Имаш това сърце, тия помисли и идеи. Направи ги. Излез от обществения коловоз и си позволи да бъдеш себе си – див, буен, неразбран, осмян, изолиран, но себе си. Другите няма да те разберат. Но не търси тяхното одобрение. Те нямат твоето сърце и в техните вени не текат твоите емоции, за да те разберат. Ти си ти. Единствен, уникален и неповторим. И днес живееш магията живот. Само тук и сега. Позволи си да спукаш балона от нечии планове за теб. Нима сме затворници в клетки от предразсъдъци и чужди вярвания?!

Аз вярвам в себе си. Вярвам в сърцето и мечтите си. Вярвам, че Бог ме създаде добра и част от моята мисия е да бъда такава. Дори и когато боли. Вярвам и знам, че най-ценното, което притежавам, е в сърцето ми. Друго нямам. Материалните „щастия” ще си отидат, но онова, скритото в сърцето ми, не. Винаги и навсякъде нося само себе си - знанията, спомените, уменията, болките и радостите си.

Още ли искаш да следваш пътя на другите? Още ли искаш да криеш мечтите си в стария дрешник на тавана?
Трудно ми е, няма да те лъжа, но поне знам, че съм себе си. Аз – с моите слабости и грешки, мечти и вярвания. Човек в цялата си прелест. Без капка силиконови одежди и копи пейст мечти. Не следвам стадото, защото не искам. Искам само да бъда себе си. И съм. Бъди и ти! :)

Автор: Elen Dejavu / elendejavu.blogspot

Вижте още: КАКВО МЕ СПИРА ДА ОТКРИЯ И ПОСЛЕДВАМ СВОЕТО ПРИЗВАНИЕ?

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki