Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Как се раждат идеите?

Как се раждат идеите?

Преди години, когато започнах да пиша поезия, си мислех, че най- хубавите стихотворения ще се родят, ако просто седна и мисля с часове, чакайки просветлението да се появи. С течение на времето, осъзнах, че музата не чака удобен момент. Тя търси вдъхновение, връхлита те неочаквано и когато дойде, започваш да пишеш и не можеш да спреш. Писала съм къде ли не - по салфетки в заведения, в автобуси, в парка, дори съм се събуждала в 4 сутринта с цяла поема в главата си.

Така се раждат и идеите. Просто те връхлитат изведнъж и си казваш "Еврика", ето това е.

От къде да черпим вдъхновение и как да сме сигурни, че нашите идеи ще са наистина велики?

Лично аз, изключително се зареждам от историите и постиженията на по-успели от мен хора. Толкова съм щастлива, че ги имам в обкръжението си.

А дали собственото ви хрумване ще се превърне в нещо велико? Да! Ако е продиктувано от вашата мисъл, почувствано и родено от този гений във вас, който крещи "Ей, тук съм. Искам да създавам, имам толкова много потенциал. Недей да черпиш от замисъла на другите. Това не би ти помогнало. Разчитай единствено на собственото си творение."

И, да, всяко нещо, което се ражда в полза на хората около теб, с единствената подбуда да направи света за всички по-красив и уютен, е гениално, велико и заслужава адмирации.

Автори: Ваня и Нина / Positive Psychology Net.

Вижте повече за Ваня и Нина и още статии от тях

Вижте още: ПОВИШЕТЕ КРЕАТИВНОСТТА И ПРОДУКТИВНОСТТА СИ С 8 ЛЕСНИ СТЪПКИ


БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРОЯВЕНИЯ ИНТЕРЕС! ПРОМОЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 21.08.2017 Г.

АКО СИ ЗАДАВАШ ВЪПРОСА "ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЯ?", ТАЗИ КНИГА Е ТОЧНО ЗА ТЕБ! 

promo banner the empathy problem 66 min

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята?
Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.
Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен от нейната музика. И от нея.
Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея? Виж още...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters