Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Как се раждат идеите?

Как се раждат идеите?

Преди години, когато започнах да пиша поезия, си мислех, че най- хубавите стихотворения ще се родят, ако просто седна и мисля с часове, чакайки просветлението да се появи. С течение на времето, осъзнах, че музата не чака удобен момент. Тя търси вдъхновение, връхлита те неочаквано и когато дойде, започваш да пишеш и не можеш да спреш. Писала съм къде ли не - по салфетки в заведения, в автобуси, в парка, дори съм се събуждала в 4 сутринта с цяла поема в главата си.

Така се раждат и идеите. Просто те връхлитат изведнъж и си казваш "Еврика", ето това е.

От къде да черпим вдъхновение и как да сме сигурни, че нашите идеи ще са наистина велики?

Лично аз, изключително се зареждам от историите и постиженията на по-успели от мен хора. Толкова съм щастлива, че ги имам в обкръжението си.

А дали собственото ви хрумване ще се превърне в нещо велико? Да! Ако е продиктувано от вашата мисъл, почувствано и родено от този гений във вас, който крещи "Ей, тук съм. Искам да създавам, имам толкова много потенциал. Недей да черпиш от замисъла на другите. Това не би ти помогнало. Разчитай единствено на собственото си творение."

И, да, всяко нещо, което се ражда в полза на хората около теб, с единствената подбуда да направи света за всички по-красив и уютен, е гениално, велико и заслужава адмирации.

Автори: Ваня и Нина / Positive Psychology Net.

Вижте повече за Ваня и Нина и още статии от тях

Вижте още: ПОВИШЕТЕ КРЕАТИВНОСТТА И ПРОДУКТИВНОСТТА СИ С 8 ЛЕСНИ СТЪПКИ


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min