Logo
Печат на тази страница
Как се раждат идеите?

Как се раждат идеите?

Преди години, когато започнах да пиша поезия, си мислех, че най- хубавите стихотворения ще се родят, ако просто седна и мисля с часове, чакайки просветлението да се появи. С течение на времето, осъзнах, че музата не чака удобен момент. Тя търси вдъхновение, връхлита те неочаквано и когато дойде, започваш да пишеш и не можеш да спреш. Писала съм къде ли не - по салфетки в заведения, в автобуси, в парка, дори съм се събуждала в 4 сутринта с цяла поема в главата си.

Така се раждат и идеите. Просто те връхлитат изведнъж и си казваш "Еврика", ето това е.

От къде да черпим вдъхновение и как да сме сигурни, че нашите идеи ще са наистина велики?

Лично аз, изключително се зареждам от историите и постиженията на по-успели от мен хора. Толкова съм щастлива, че ги имам в обкръжението си.

А дали собственото ви хрумване ще се превърне в нещо велико? Да! Ако е продиктувано от вашата мисъл, почувствано и родено от този гений във вас, който крещи "Ей, тук съм. Искам да създавам, имам толкова много потенциал. Недей да черпиш от замисъла на другите. Това не би ти помогнало. Разчитай единствено на собственото си творение."

И, да, всяко нещо, което се ражда в полза на хората около теб, с единствената подбуда да направи света за всички по-красив и уютен, е гениално, велико и заслужава адмирации.

Автори: Ваня и Нина / Positive Psychology Net.

Вижте повече за Ваня и Нина и още статии от тях

Вижте още: ПОВИШЕТЕ КРЕАТИВНОСТТА И ПРОДУКТИВНОСТТА СИ С 8 ЛЕСНИ СТЪПКИ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2020 -2021 GneZdoto. Всички права запазени