Archive.Gnezdoto.net
За магията на Джулай морнинг

За магията на Джулай морнинг

Мигът, в който светлината се изправя срещу мрака и започва постепенно да го побеждава, винаги е вълшебен. Тази гледка пречиства съзнанието, носи наслада, мир, надежда, топлина. За щастие, имаме възможност да се докосваме до тази магия всеки ден – с всеки изгрев на Слънцето. Но има едно утро, в което посрещането на новия ден е особено специално – Джулай морнинг.

Всичко започнало съвсем случайно във Варна през 1986 г., а в момента е своеобразен празник, който се чества единствено и само в България, но за него в с. Камен град (където Слънцето първо огрява България) се събират хора от цял свят. Твърди се, че е възникнал като протест срещу комунистическата власт, изразен в значението и внушението на едноименната песен на Юрая Хийп. Символичното посрещане на изгрева е било като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за първоначалните участници. След падането на комунистическия режим в страната движението продължава да съществува, но липсата на първоизточника за протест променя с времето основната идея на първото хипи движение в България.

Днес посрещането на първоюлското Слънце има смисъл на бягство от града от цивилизацията, на протест срещу собственото Аз и пълно освобождаване на личността от оковите на големия град. А за някои е просто официално откриване на летния сезон.

Сега ви каним да се откъснете за миг от заниманията си и да се пренесете на брега на с. Камен бряг в недалечната 2011 г. и под звуците на неповторимите Юрая Хийп да изгледате раждането на първия ден от месец юли и преведения на български текст на песента. Желаем ви вдъхновен ден!

Вижте още: КАКВО Е ВСЪЩНОСТ ЛЯТОТО, КАКВО Е...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki