Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Времето ти е преброено

Времето ти е преброено

Нали не се залъгваш, че имаш цяла вселена време? Не, нямаш. Не и в този живот. Свещичките ни са отдавна запалени и горят. Понякога с буен пламък, друг път мъждукат едва – едва. Нали не си мислиш, че имаме още много време? Това само оня отгоре го знае. Така че...защо стоиш и чакаш? Кого чакаш? Свещта ти да угасне и да си заминеш? Това ли?

Като мъниста на броеница се изнизват дните ни. И да знаеш, времето пак няма да ни стигне. Дойде ли часа да си ходим, пак ще си кажем, че сме имали още работа за вършене. Никога не ни стига. Защото си мислим, че всичко е безкрайно. А ако знаехме всъщност колко е краткотрайно...

Ако знаеш, че след 1 месец потегляш към оня свят, надали ще се караш с хората, ще ги одумваш и оплюваш. Повярвай ми, че няма да отделиш и секунда повече да бърникаш в нечий чужд живот, ако знаеш, че твоят собствен е към края си. Тогава ще помислиш какво още не си постигнал и ще разбереш, че има тооооолкова много. Ами нека запрятаме ръкави.

Аз не искам да чакам последния момент. Не искам да оставя мечтите си някъде там, скътани в главата ми. Искам да ги осъществя. Искам да изпитам още толкова много красиви емоции. Започвам още днес. Време няма.

Живеем в един свръх несигурен свят. Втори живот с това тяло и име, родина и семейство няма да имам. Моят шанс е сега. Избирам да поразровя скривалището от мисли и извадя тия, които съм позабравила. Да, като например да изкача Райското праскало. Няма да чакам вече сгоден случай, а ще си го създам. Не защото парите ми са в излишък или понякога не ме болят краката, не защото работата ми търпи отлагане, а просто защото утре може и да няма.

Времето на всички ни е преброено. А аз искам всяка глътка въздух, която поглъщам оттук на сетне, да е моя. Стига време за дреболии, празни приказки и думи на вятъра. То е ясно, че правейки нещо за себе си, то рефлектира и върху близките ни, понякога може да окаже въздействие и на непознати.

Отказвам да живея според очакванията на другите. Времето ми е преброено и с нищо не се купува. Всичко друго можеш да си купиш, но да удължиш живота си с няколко часа или месеца – невъзможно. Затова нека го изживея качествено, инвестирайки го в мечтите си и себе си. Защото утре може и да няма.
Ценете, ценете този уникален подарък, който имаме – живота. Друг, същият, няма да имаме. Моят живот, твоят живот – уникалности, мигове от Вечността.

Автор: Elen Dejavu / elendejavu.blogspot


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min