Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Завръщане - приказка по мотиви от Малкият принц

Завръщане - приказка по мотиви от Малкият принц

Минаха години откакто Малкият принц се върна на своята планета, при своите роза и овца. Дали овцата му изяде розата, така и не разбрахме. А има ли значение?! Важни са уроците, които той научи по време на своето пътуване. Те го направиха много по-мъдър и зрял. Всяка една поука от срещите с различните му приятели, остави следа в душата му. Той вече не питаше толкова. Той знаеше.

През тези години и съдбата на Земята все повече се променяше. Красотата й беше започнала да се губи. За това бяха виновни хората. От една страна, те вредяха със своята дейност, а от друга, катрана в душите им ги унищожаваше. Затова Вселената създаде хора, които бяха от ново поколение. Те се раждаха вече с мъдрост, много по-голяма от тази, която имаха възрастните хора. Те притежаваха знания и светлина, за да спасят тази планета от унищожение.

Малкият принц виждаше случващото се на Земята, от своята звезда. Душата го болеше да вижда, как тази красива планета изгниваше от дейността и тежестта на жителите й. Но появата на новата раса хора го изненада и заинтригува. Всяко следващо поколение имаше все повече способности от предишното. Така един ден се роди момиченце на име Валъри. Тя можеше да говори по телепатичен път със същества от други планети. Благодарение на това тя се свърза с Малкият принц и му разказа историята си. Те станаха приятели и дълго си говореха. Един ден Малкият принц реши да посети Земята и да се опита да помогне. Срещата между Валъри и него беше емоционална и наситена с прекрасни преживявания:

Валъри:
- Защо дойде отново тук? Ние сме умираща планета.

Малкият принц:
- Искам да ви помогна. В машината си нося вода и въздух. Толкова е много, че ще има за всички.

Валъри:
- Ние нямаме нужда от вода и въздух... Имаме нужда от светлина. От светлина за душите на хората, за да видят колко са затънали във вещи и са забравили да обичат.

Малкият принц:
- На много места съм бил в тази Вселена. Такива същества като хората няма никъде. Да имаш такива природни богатства, да имаш близки до теб, да имаш цветя и то много, а не само едно. Да имаш толкова много, а да си тъжен и лош. Не го разбирам. Как ще им помогнем?

Валъри:
- Ще им помогнем като ги дарим с мъничко светлинка и любов. Тази светлина ще се разпростира от човек на човек. Когато един я получи, той ще я даде на двама или трима. Те ще я дадат на още двама или трима. И така светлината ще се увеличава, докато завладее цялата земя и болката и тъгата изчезнат.

Малкият принц:
- Знаеш ли, че ти си като един мой познат фенерджия. Но вместо да палиш и да гасиш фенери, ти просто запалваш светлинки в душите на хората. И те ще се умножат и ще станат едно голямо слънце, което ще засвети повече от хиляди звезди и ще е по-красиво дори от моята.

Автор: Гергана Николова (по мотиви от книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери – „Малкият принц“)

Вижте още: НАЙ-ХУБАВОТО СЕ ВИЖДА САМО СЪС СЪРЦЕТО. НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО Е НЕВИДИМО ЗА ОЧИТЕ

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ И НЕГОВИТЕ КНИГИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT novo min

НЕ БЪДИ ИДИОТ! НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙ САМ! от Лари Уингет
Имаш ли план за успех? Защо нямаш? Време е да спреш да дрънкаш за нещата, които искаш. Време е да спреш да губиш времето си с извинения и обяснения защо не си точно такъв, какъвто трябва да бъдеш.
Тази книга е лекият ритник, от който имаш нужда, за да се откажеш от лошите си навици, които ти пречат да постигнеш целите си. Дай си сметка какво наистина искаш, не какво казваш, че искаш, и се хвани за работа.
"Това не е книга за философията на успеха. Това е книга за практическото приложение на успеха. Това е призив за действие. Целта ми е да я прочетеш, след това да я оставиш настрани и да направиш нещо!“ КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...
НОВА КНИГА:

Ако ти знаеше... Елчин Сафарли

АКО ТИ ЗНАЕШЕ... от Елчин Сафарли
Това е историята на едно момиче, което бяга от миналото, история за любовта, която лекува, удивлява и отново те връща към живота. Една млада жена пристига в Овалния град напълно изгубена, измъчена от обстоятелствата, болна и най-вече – с натежало сърце. Тя идва, за да забрави миналото, да избяга от родния си град и от един мъж... а може би и за да умре.
Но открива нови приятели, помирява се с миналото и... среща един мъж.
„Ако ти знаеше...“ е книга за необятната женска душа, за надеждата и избора, за втория шанс... КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ОТ КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО С 20% ОТСТЪПКА ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min


НОВА КНИГА:

NE BYDI IDIOT 650x650 min
Виж повече за книгата ...

ako ti znaeshe 650x650 min
Виж повече за книгата ...

„Една книга трябва да бъде брадвата за замръзналото море вътре в нас“.
„Някои книги сякаш са ключовете за непознатите стаи в собствения ни замък“.
Франц Кафка

all books 1 min

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min