Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Завръщане - приказка по мотиви от Малкият принц

Завръщане - приказка по мотиви от Малкият принц

Минаха години откакто Малкият принц се върна на своята планета, при своите роза и овца. Дали овцата му изяде розата, така и не разбрахме. А има ли значение?! Важни са уроците, които той научи по време на своето пътуване. Те го направиха много по-мъдър и зрял. Всяка една поука от срещите с различните му приятели, остави следа в душата му. Той вече не питаше толкова. Той знаеше.

През тези години и съдбата на Земята все повече се променяше. Красотата й беше започнала да се губи. За това бяха виновни хората. От една страна, те вредяха със своята дейност, а от друга, катрана в душите им ги унищожаваше. Затова Вселената създаде хора, които бяха от ново поколение. Те се раждаха вече с мъдрост, много по-голяма от тази, която имаха възрастните хора. Те притежаваха знания и светлина, за да спасят тази планета от унищожение.

Малкият принц виждаше случващото се на Земята, от своята звезда. Душата го болеше да вижда, как тази красива планета изгниваше от дейността и тежестта на жителите й. Но появата на новата раса хора го изненада и заинтригува. Всяко следващо поколение имаше все повече способности от предишното. Така един ден се роди момиченце на име Валъри. Тя можеше да говори по телепатичен път със същества от други планети. Благодарение на това тя се свърза с Малкият принц и му разказа историята си. Те станаха приятели и дълго си говореха. Един ден Малкият принц реши да посети Земята и да се опита да помогне. Срещата между Валъри и него беше емоционална и наситена с прекрасни преживявания:

Валъри:
- Защо дойде отново тук? Ние сме умираща планета.

Малкият принц:
- Искам да ви помогна. В машината си нося вода и въздух. Толкова е много, че ще има за всички.

Валъри:
- Ние нямаме нужда от вода и въздух... Имаме нужда от светлина. От светлина за душите на хората, за да видят колко са затънали във вещи и са забравили да обичат.

Малкият принц:
- На много места съм бил в тази Вселена. Такива същества като хората няма никъде. Да имаш такива природни богатства, да имаш близки до теб, да имаш цветя и то много, а не само едно. Да имаш толкова много, а да си тъжен и лош. Не го разбирам. Как ще им помогнем?

Валъри:
- Ще им помогнем като ги дарим с мъничко светлинка и любов. Тази светлина ще се разпростира от човек на човек. Когато един я получи, той ще я даде на двама или трима. Те ще я дадат на още двама или трима. И така светлината ще се увеличава, докато завладее цялата земя и болката и тъгата изчезнат.

Малкият принц:
- Знаеш ли, че ти си като един мой познат фенерджия. Но вместо да палиш и да гасиш фенери, ти просто запалваш светлинки в душите на хората. И те ще се умножат и ще станат едно голямо слънце, което ще засвети повече от хиляди звезди и ще е по-красиво дори от моята.

Автор: Гергана Николова (по мотиви от книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери – „Малкият принц“)

Вижте още: НАЙ-ХУБАВОТО СЕ ВИЖДА САМО СЪС СЪРЦЕТО. НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО Е НЕВИДИМО ЗА ОЧИТЕ

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ И НЕГОВИТЕ КНИГИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ В КНИЖАРНИЦА ГНЕЗДОТО


БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРОЯВЕНИЯ ИНТЕРЕС! ПРОМОЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 21.08.2017 Г.

АКО СИ ЗАДАВАШ ВЪПРОСА "ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЯ?", ТАЗИ КНИГА Е ТОЧНО ЗА ТЕБ! 

promo banner the empathy problem 66 min

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята?
Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.
Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен от нейната музика. И от нея.
Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея? Виж още...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters