Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Порок ли е възрастта и кога човек може да осъществи мечтите си?

Порок ли е възрастта и кога човек може да осъществи мечтите си?

Представете си сериала „Сексът и градът“, в който всички главни героини са над 65 години. Те ходят на срещи, търсят мъжа на мечтите си, заети са с работа, а в свободното си време обсъждат с приятелки забавни подробности от интимния си живот. Не можете ли да си го представите? Жалко!

Именно по такъв сюжет започва да работи продуцентът на „Сексът и градът“ Дарън Стар по телевизионния канал HBO. Новият сериал се снима по автобиографичния роман „Дневниците на Виагра“, написан от 75-годишната Барбара Роуз Брукър.

През по-голямата част от живота си Барбара Роуз Брукър се занимавала с литература, но едва ли й е хрумвало, че ще постигне истинския си успех чак на 75.
- Когато станах на шейсет, осъзнах, че нашето общество е пълно с чудовищни предразсъдъци, свързани с възрастта - спомня си тя. - Това много ме ядоса.

Брукър решила да напише роман, който разрушава възрастовите стереотипи. Главната героиня е 70-годишната журналистка Ан Апълбаум. Тя е разведена от трийсет години, затова се опитва по всякакъв начин да оправи личния си живот и да получи литературно признание.

- Ан Апълбаум — това съм аз на деветдесет процента, - обяснява авторката. — Практически всички ситуации, описани в книгата, са взети или от моя личен опит, или от опита на мои познати. Аз не пиша за неща, които не познавам.

От личния опит на Барбара Роуз Брукър следва, че мъжете и жените трудно постигат взаимно разбиране на каквато и да било възраст. „Вярвате ли в истинската любов? — пита героинята. Събеседникът й се намръщва: „Вярвам във виаграта". Героите в книгата се запознават, влюбват се, всеки се опитва да впечатли другия, попадат в неловки ситуации — с една дума, водят активен и пълноценен живот във всяко отношение, въпреки че отдавна са преминали шейсетте.

Първият издател, при когото Брукър отишл със своята книга, отказал дори да прочете ръкописа. „Роман за 70-годишна жена, която прави секс и кариера? Това е направо отвратително" - казал той. Така й отговорили всички останали издатели - повече или по-малко грубо.

Брукър не повярвала на скептиците и издала книгата със свои средства. И постъпила правилно. Първият тираж от 10 000 екземпляра се продал успешно, литературните критици написали възторжени отзиви за романа, започнали да канят Брукър в телевизионни предавания. Към „Дневниците на Виагра" проявило интерес голямото американско издателство „Саймън и Шустър" - то получило правата за второто издание на романа.

Освен това Барбара Роуз Брукър продала ръкописа на няколко европейски издателства и сега книгата се превежда на различни езици, включително и на руски.

След това се случило най-интересното. „Дневниците" привлекли вниманието на Дарън Стар, продуцент на „Сексът и градът", „Бевърли Хилс 90210" и други успешни сериали. Стар решил да заснеме по романа сериал за телевизионния канал НВО.

След „Дневниците на Виагра" Барбара Роуз Брукър е написала още две книги: „Любов, понякога" и „Трябва ли да спя в леглото на покойната му жена". Тези романи сега се подготвят за печат.

Брукър нарича себе си, своите героини и всички жени над шейсетте, запазили интереса към живота, „Boomer Hotties", което в свободен превод означава „секси в зряла възраст".
- Съвременното общество смята, че любовта, срещите, сексът и кариерата не са за нас. Всъщност всички ние се нуждаем от тези неща, няма значение на колко сме години - казва тя.

Предубежденията към възрастта, в нашето съвременно общество са също толкова погрешни и несправедливи, колкото хомофобията и расизмът.

Тази история е част от книгата "ПОЖЕЛАХ И УСПЯХ! 31 удивителни истории за жени, доказали, че никога не е късно да реализираш своята най-невероятна мечта."

ПРЕПОРЪЧАНО ...

pojelah uspqh min

ПОЖЕЛАХ И УСПЯХ! - Проект на Владимир Яковлев
"Повечето хора са сигурни, че животът на жената забележимо се влошава към трийсетте, а към петдесетте приключва окончателно, а останалото време просто трябва кротко да се доживее. Всъщност това е пълен абсурд – и след петдесет можете да осъществите мечтите си, каквито и да са те." Владимир Яковлев

31 удивителни истории за жени, доказали, че никога не е късно да реализираш своята най-невероятна мечта. Виж още ...

 

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters

kor kak raboti jivotyt gift min

kor vinagi ima nadejda gift min

kor zlatniyat grad gift min

kor az te chuvam min

kor krystopyt gift min

kor ikigai gift min