Logo
Печат на тази страница
Порок ли е възрастта и кога човек може да осъществи мечтите си?

Порок ли е възрастта и кога човек може да осъществи мечтите си?

Представете си сериала „Сексът и градът“, в който всички главни героини са над 65 години. Те ходят на срещи, търсят мъжа на мечтите си, заети са с работа, а в свободното си време обсъждат с приятелки забавни подробности от интимния си живот. Не можете ли да си го представите? Жалко!

Именно по такъв сюжет започва да работи продуцентът на „Сексът и градът“ Дарън Стар по телевизионния канал HBO. Новият сериал се снима по автобиографичния роман „Дневниците на Виагра“, написан от 75-годишната Барбара Роуз Брукър.

През по-голямата част от живота си Барбара Роуз Брукър се занимавала с литература, но едва ли й е хрумвало, че ще постигне истинския си успех чак на 75.
- Когато станах на шейсет, осъзнах, че нашето общество е пълно с чудовищни предразсъдъци, свързани с възрастта - спомня си тя. - Това много ме ядоса.

Брукър решила да напише роман, който разрушава възрастовите стереотипи. Главната героиня е 70-годишната журналистка Ан Апълбаум. Тя е разведена от трийсет години, затова се опитва по всякакъв начин да оправи личния си живот и да получи литературно признание.

- Ан Апълбаум — това съм аз на деветдесет процента, - обяснява авторката. — Практически всички ситуации, описани в книгата, са взети или от моя личен опит, или от опита на мои познати. Аз не пиша за неща, които не познавам.

От личния опит на Барбара Роуз Брукър следва, че мъжете и жените трудно постигат взаимно разбиране на каквато и да било възраст. „Вярвате ли в истинската любов? — пита героинята. Събеседникът й се намръщва: „Вярвам във виаграта". Героите в книгата се запознават, влюбват се, всеки се опитва да впечатли другия, попадат в неловки ситуации — с една дума, водят активен и пълноценен живот във всяко отношение, въпреки че отдавна са преминали шейсетте.

Първият издател, при когото Брукър отишл със своята книга, отказал дори да прочете ръкописа. „Роман за 70-годишна жена, която прави секс и кариера? Това е направо отвратително" - казал той. Така й отговорили всички останали издатели - повече или по-малко грубо.

Брукър не повярвала на скептиците и издала книгата със свои средства. И постъпила правилно. Първият тираж от 10 000 екземпляра се продал успешно, литературните критици написали възторжени отзиви за романа, започнали да канят Брукър в телевизионни предавания. Към „Дневниците на Виагра" проявило интерес голямото американско издателство „Саймън и Шустър" - то получило правата за второто издание на романа.

Освен това Барбара Роуз Брукър продала ръкописа на няколко европейски издателства и сега книгата се превежда на различни езици, включително и на руски.

След това се случило най-интересното. „Дневниците" привлекли вниманието на Дарън Стар, продуцент на „Сексът и градът", „Бевърли Хилс 90210" и други успешни сериали. Стар решил да заснеме по романа сериал за телевизионния канал НВО.

След „Дневниците на Виагра" Барбара Роуз Брукър е написала още две книги: „Любов, понякога" и „Трябва ли да спя в леглото на покойната му жена". Тези романи сега се подготвят за печат.

Брукър нарича себе си, своите героини и всички жени над шейсетте, запазили интереса към живота, „Boomer Hotties", което в свободен превод означава „секси в зряла възраст".
- Съвременното общество смята, че любовта, срещите, сексът и кариерата не са за нас. Всъщност всички ние се нуждаем от тези неща, няма значение на колко сме години - казва тя.

Предубежденията към възрастта, в нашето съвременно общество са също толкова погрешни и несправедливи, колкото хомофобията и расизмът.

Тази история е част от книгата "ПОЖЕЛАХ И УСПЯХ! 31 удивителни истории за жени, доказали, че никога не е късно да реализираш своята най-невероятна мечта."

ПРЕПОРЪЧАНО ...

pojelah uspqh min

ПОЖЕЛАХ И УСПЯХ! - Проект на Владимир Яковлев
"Повечето хора са сигурни, че животът на жената забележимо се влошава към трийсетте, а към петдесетте приключва окончателно, а останалото време просто трябва кротко да се доживее. Всъщност това е пълен абсурд – и след петдесет можете да осъществите мечтите си, каквито и да са те." Владимир Яковлев

31 удивителни истории за жени, доказали, че никога не е късно да реализираш своята най-невероятна мечта. Виж още ...

 


©2020 -2021 GneZdoto. Всички права запазени