Logo
Печат на тази страница
Датчаните оглавяват повечето класации за най-щастливите хора в света. Една от причините за това е хюга (hygge).

Датчаните оглавяват повечето класации за най-щастливите хора в света. Една от причините за това е хюга (hygge).

Датската рецепта за щастие!

Хюга се нарича всичко – от „изкуството да създаваш атмосфера на интимност“, „комфорт за душата“ и „липсата на дразнители“ до „да изпитваш удоволствие от наличието на успокояващи неща“, „споделени моменти на уют“ и „да пиеш какао на светлината на свещи“.

huga 1 g

Хюга може да ни помогне да изпитваме благодарност за всеки ден, защото тя е изцяло насочена към насладата от обикновените удоволствия.

Хюга може да бъде и просто времето, в което не бързате за никъде.

Прехвърчащи искри от огъня и пращене на горящи дърва са може би най-хюга звуците на света.

Нищо не активира хюга по-бързо от барбекюто. Такъв тип хюга се практикува в по-голямата част от света. Поканете семейството и приятелите си и гответе заедно.

Хюга може да се вкуси, чуе, помирише, докосне и види. Най-важното обаче е, че хюга се чувства.

Ето и някои неща, които ще направят дома ви по-хюга.

66666 2 min

Камина – напълно оправдано е да се каже, че камината е върховният храм на хюга. Сядаме край нея да починем и останем насаме със себе си, като същевременно изпитваме максимално чувство на уют и топлина. Край нея прекарваме и време с близките си за по-силно усещане на свързаност.

Свещи – без свещи няма хюга.

Керамика – хубавият чайник, вазата на масата за хранене, любимата ви чаша, от която винаги искате да пиете – всички те са хюга.

Одеяла и възглавници – одеялата и възглавничките са задължителни атрибути във всяко хюга домакинство, особено през студените зимни месеци. Да се сгушиш в топлото одеяло, е много хюга и понякога го правим дори когато не ни е студено, просто заради комфорта. Одеялата може да са изработени от материи като овча или агнешка вълна, които топлят повече, или от памук за по-леките одеяла.

Големи или малки, възглавниците също са хюга аксесоари за дома. Има ли нещо по-хубаво от това да облегнеш глава на хубава възглавница, докато четеш любимата си книга?

huga 5 g

Повече за хюга и как да я приложите в ежедневието си, може да научите от „Малък наръчник по хюга от Майк Викинг.

Книгата може да поръчате с 15% отстъпка от книжарница Гнездото

НОВА КНИГА:

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2020 -2021 GneZdoto. Всички права запазени