Logo
Печат на тази страница
Русалка или кит ще бъдеш това лято?

Русалка или кит ще бъдеш това лято?

„Преди известно време на входа на фитнес имало снимка на много слаба и красива жена. Текстът гласял:

Това лято русалка ли ще бъдете или кит?

Една жена (с неизвестно тегло) отговорила по следния начин:

Мили хора, китовете са винаги заобиколени от приятели – делфини, моржове и любопитни хора. Те са сексуално активни и отглеждат децата си с невероятна нежност и любов. Те се забавляват, играят и ядат много скариди. Плуват по цял ден и пътуват до фантастични места като Патагония, Северните морета и кораловите рифове на Полинезия. Те пеят страхотно и понякога има и дискове с техните песни. Те са впечатляващи и много обичани животни, които всички защитават и пазят.

Русалките не съществуват. Но ако съществуваха, щяха постоянно да ходят при психолога с проблем „раздвоение на личността: жена или риба?” Нямаше да имат сексуален живот и да носят деца. Да, щяха да са много красиви, но тъжни и самотни. И щяха да миришат на риба. Без съмнение – предпочитам да съм кит. Във времена, когато медиите ни казват, че само слабото е красиво, аз предпочитам да ям сладолед с децата си, да вечерям с мъжа си и да си пийвам с приятели. Жените напълняваме по различни причини, но понякога това е от много мъдрост и знание, което главите ни не могат да поберат и се разпростира из тялото. Ние не сме дебели – ние сме добре гледани и всеки път, в който видя заоблените си форми в огледалото, си казвам: „Чувствам се добре, защото тренирам редовно, не защото съм слаба”.

Свикнали сме да не започваме нищо, ако някой не ни гарантира незабавни резултати. Не започваме да вършим каквото и да е, само заради удоволствието, което ще изпитаме – да се почувстваме здрави и силни. Стремим се към бързи резултати с цената на всичко и най-вече с цената на това да се измъчваме до лудост. Не умеем да се обичаме днес, а само в бъдеще време, когато ще сме по-слаби, по-умни... Поставяме си условия, срокове, ултиматуми...

Преди година пътувах до Венецуела. Това, което най-силно ме впечатли, бяха едрите, но щастливи жени. Те се движеха като вълшебници, познаваха всяка част от тялото си и бяха толкова секси... В излъчването им имаше свобода и красота. Можеха да затанцуват на улицата по бански, без да подръпват блузката си и да се притесняват какво от тяхното тяло е на показ. Изживяваха храната, движенията и сексапила си по завиден за нас европейките начин. До тях ние изглеждахме като 40-килограмови роботи с отсечени и некоординирани движения. Подчинени единствено на въпроса: „Как изглеждам?” и неусетно загубили истинското усещане за Женственост.

В своя живот съм била русалка, която се чувства като кит – нещастна, недоволна и претенциозна. Днес съм някой килограм в повече, но нося дрехите, които ми харесват, хапвам с приятели на ресторант и не броя калории. Не си купувам по-малък номер дрехи, за да изглеждам слаба. Не измъчвам тялото си, заблуждавайки се, че това ще запълни душата ми. Тази свобода не може да се измери в килограми. Спортувам от време на време и танцувам салса, но единствената причина да го правя е самоуважението и удоволствието, което изпитвам. Казано накратко: Днес съм с няколко килограма по-щастлива.

автор: Аксиния Цветанова за myvelikoturnovo.com

Вижте още: ПИЙТЕ КАФЕТО СИ ГОРЕЩО И СЕ УСМИХВАЙТЕ ШИРОКО - ПРОТИВ БРЪЧКИ

 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2020 -2021 GneZdoto. Всички права запазени