Logo
Печат на тази страница
Теб те има, следователно си важен

Теб те има, следователно си важен

Знам, че има моменти, в които се чувстваш, сякаш си в тежест. Моменти, когато се питаш дали за другите нямаше да е по-добре без теб.

Моменти, когато се питаш дали за теб нямаше да е по-добре, ако си някой друг. Някой по-малко натрапчив. По-малко чувствителен. С по-малко думи. По-приемлив за останалите. По-поносим. Някой по-лесен.

Знам, че е трудно да заглушиш гласа, който настоява, че в теб има нещо нередно, но въпреки това трябва да повярваш, ти не си в тежест. Трябва да повярваш, че заслужаваш да бъдеш тук. Не е нужно да се смаляваш или да изчезваш заради другите. За да ги накараш да се почувстват добре.

Ти имаш право да бъдеш огромен и шумен, и забележим. Имаш право да си досаден, безпардонен и враг на всички шаблони. Имаш право да използваш гласа си, да изричаш своята истина.

Но най-вече имаш право да заемаш пространство. Не въпреки себе си, а заради себе си. Защото може невинаги да си даваш сметка, но в теб има много прекрасни неща, в теб има много, което да дадеш на света. Теб те има и следователно си важен. Дори когато се противиш. Дори когато си труден. Дори според някои да си в тежест – ти си достатъчен и си важен.

Даниел Кьопке учи психология и е автор на блог за вдъхновение и емоционална подкрепа.

Автор: Даниел Кьопке         Превод: Gnezdoto

 Вижте още:КОГАТО СИ САМОТЕН, КОГАТО СИ ИЗГУБИЛ ВЯРА, КОГАТО ЧУВСТВАШ, ЧЕ ПОТЪВАШ...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.


©2020 -2021 GneZdoto. Всички права запазени