Gnezdoto.net

Получавайте избрано съдържание по темите, които Ви интересуват ...

Соленото кафе снимка: jenny.gr

Соленото кафе

Една история за вкуса на любовта...

Запознахме се на едно парти по случай рождения ден на общ приятел. Цяла вечер около мен се навъртаха много ухажори, но нещо в него грабна вниманието ми. След партито ме покани на кафе. Беше плах и притеснителен. Когато отидохме в близкото кафене и си поръчахме по едно кафе, изведнъж той повика сервитьорката и й поиска сол. Стоях втрещена и мигах с очи. Сервитьорката, явно свикнала със странните вкусове на клиентите, му донесе солницата. За моя още по-голяма изненада, той поръси кафето си със сол.

Когато го попитах защо го прави, той ми отвърна:
- Когато бях дете имахме вила край океана. Там прекарвах целите си лета, заедно с майка ми, баща ми и по-малката ми сестра. Соленият вкус на морето е свързан с прекрасни и топли спомени. Обичам този вкус и усещането, което ми носи. Когато отпивам от соленото кафе, в мен нахлуват спомени за океана, семейството и безгрижните летни дни. Родителите ми все още живеят във вилата и понякога много ми липсват.

Очите ми се насълзиха. Разбирах го, защото аз също бях израснала край морето. И моите родители живееха далече и ми липсваха безкрайно много.
Това беше първата среща с моя бъдещ съпруг.
Оженихме се. Имахме две прекрасни деца и четирима още по-прелестни внука. През целия ни живот заедно той пиеше солено кафе.

След 50 години семеен живот моят съпруг почина. Един ден, почиствайки кабинета му открих плик, на който с неговия почерк пишеше: „За теб, любима моя!"

Отворих го:

„Мила моя,
Един грях лежи на моето сърце. И това е лъжата за соленото кафе. В деня на първата ни среща толкова се бях притеснил, че когато повиках сервитьорката, вместо захар й поисках сол. Всички погледи бяха вперени в мен, включително и твоят. Истината е следната. Аз не обичам солено кафе. То има доста неприятен вкус. Да имам теб беше най-голямото щастие в живота ми и аз дължа това щастие именно на соленото кафе. Ако можех отново да се преродя, бих искал пак да те срещна и пак да прекарам целия си живот с теб. Дори и това да означава цял живот да пия солено кафе. Обичам те безкрайно!"

От очите ми се стичаха сълзи, които капеха върху хартията.

Един ден, знаейки за странния навик на дядо си, едната ми внучка ме попита:
- Бабо, какъв вкус има соленото кафе?
- Сладък, много сладък – отговорих й аз.

Дори подправена със сол, любовта има много сладък вкус!

Вижте още: СКЪПА, НЕ БИХ ОТКЪСНАЛ ТЕЗИ ЦВЕТЯ ЗА ТЕБ...


БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПРОЯВЕНИЯ ИНТЕРЕС! ПРОМОЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 21.08.2017 Г.

АКО СИ ЗАДАВАШ ВЪПРОСА "ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО СИ СТРУВА ДА ЖИВЕЯ?", ТАЗИ КНИГА Е ТОЧНО ЗА ТЕБ! 

promo banner the empathy problem 66 min

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята?
Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хедж фонд, Гейбриъл принадлежи към онзи 1 процент, който управлява парите на света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.
Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречва на пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен от нейната музика. И от нея.
Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите и да се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствията от предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да има душа, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея? Виж още...

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВДЪХНОВЕНИЕ"

vig vsi4ki
 
 
nesletters