Gnezdoto.net

Да застанеш лице в лице със своята Голяма Любов 22 години по-късно

Вълнуващо видео, което показва срещата на две влюбени души 22 години след тяхната раздяла.

Годината е 2010-та. Мястото: МoMA (Myзеят на модерното изкуство) в Ню Йорк. Марина Абрамович, световноизвестен артист от Сърбия, провежда поредния си провокативен пърформанс - "The Artist Is Present" ("Артистът присъства"). Това е и заглавието на документалния филм за нея с режисьори Матю Ейкърс и Джеф Дюпре.

В продължение на 3 месеца или общо 736 часа и 30 минути тя се среща с всеки, който пожелае да общува невербално с нея. Срещите продължават точно по 1 минута. Над 100 000 души се възползват от възможността да видят изключително нашумялата на Запад Марина (сред нейните фенове са Лейди Гага и Jay Z). Един от тях е Улай Лейсипен, нейната Голяма Любов.

Двамата артисти имат страстна връзка в началото на 70-те години на миналия век. Представят заедно зрелищни пърформанси, посветени на интимността между двама влюбени. Когато усещат, че раздялата им наближава, те организират един последен пърформанс - "Любовниците". През 1988 г. двамата тръгват от двата края на Великата китайска стена. Извървяват 2500 км и се срещнат по средата. Прегръщат се за последно и се разделят...

За да се видят отново през 2010 г., когато Улай сяда на стола срещу Марина, без тя да знае. Вижте реакциите на двамата... Ще ви оставят без думи!

Вижте още: Вярваш ли в любовта?

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ВИДЕО"

vig vsi4ki