Gnezdoto.net
Джим Кери: Рискувайте, следвайте сърцето си и се наслаждавайте на пътешествието!

Джим Кери: Рискувайте, следвайте сърцето си и се наслаждавайте на пътешествието!

Джим Кери е един от най-популярните комици в киното, но тези негови думи ни карат да вярваме, че е и мъдър човек.

„Много ми се иска хората да могат да осъзнаят, че никога няма да намерят душевно равновесие в своите стремежи, богатство и слава. Всичко, което получаваме в живота, изгнива и се разпада на малки късчета. От нас остава само това, което е било в сърцето ни. Влиянието, което оказваме на другите, е най-ценната ни валута.

Какво можете да направите за света? Какво може да се направи, за да разкриете таланта си? Това е всичко, което е необходимо да разберете. Вие можете да се включите в играта, можете да се противопоставите на войната, но за да разберете света истински, трябва да свалите бронята от себе си.

Баща ми можеше да стане страхотен комик, но той никога не повярва в себе си и предпочете да стане счетоводител. Когато бях на 12 години, помня, че го уволниха и нашето семейство беше на ръба на оцеляването. Аз научих много от своя баща, но един от най-важните уроци беше – ако се занимаваш с нещо, което не харесваш, е много вероятно да се провалиш. Рискувай и избери занимание, което ти е по душа!

Искаме да влияем на света по позитивен начин, но повечето от нас изобщо не знаят как да го направят. Посвещаваме целия си живот на училището, после на работата... А впоследствие много от нас осъзнават, че напълно са забравили за сърцето си и за онези неща, които го карат да пърха от радост. Да не говорим, че през цялто това време някой ни казва какво трябва да правим, какви да станем и кое е „добро" за нас. И в резултат от това, ние винаги се страхуваме какво ще си помислят другите за нас.

Никой не ни е учил да следваме вътрешните си пориви и стремежи, да рискуваме. Нас винаги са ни учили, че трябва да играем по правилата. Потапяйки се в ежедневната рутина, ние напълно пренебрегваме душата си, интересите си, и в крайна сметка много от нас се намират в постоянна депресия.

Не трябва да се страхувате от нищо. Страхът присъства в живота, но само вие решавате доколко ще ви влияе. Можете да прекарате целия си живот, мислейки за това какво би могло да се случи и непрекъснато да преживявате бъдещето. Но важното е само това, което се случва тук и сега, важни са тези решения, които взимате точно в този момент.

Животът е твърде кратък, затова не трябва да се страхуваме да излезем извън рамките на приетите шаблони. Рискувайте. Не мислете за крайния резултат, следвайте сърцето си и се наслаждавайте на пътешествието.

Винаги можете да направите крачка по пътя към мечтата си. И не е важно дали тази стъпка е малка или голяма."

Източник: adme.ru

Вижте още: РИЧАРД БРАНСЪН: ЖИВОТЪТ Е ТВЪРДЕ КРАТЪК, ЗА ДА ГО ЖИВЕЕМ С КИСЕЛА ФИЗИОНОМИЯ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ЦИТАТИ И МЪДРИ МИСЛИ"

vig vsi4ki