Gnezdoto.net
Кой български град е в ТОП 6 на най-добрите места за живеене в света? снимка: Ivan Safyan Abrams

Кой български град е в ТОП 6 на най-добрите места за живеене в света?

  • автор: Гергана Лабова
  • категория: Факти

Най-накрая да не сме на челните позиции в класациите за най-бедни, най-нещастни, най-болни нации! Може би точно заради тези класации репликата "Скапана държава, която ти предлага скапан живот" през последните години се превърна в рефрен в главите на голяма част от българите. Какво се случва обаче, когато ни кажат: "Един от вашите градове е сред шестте най-добри места за живеене в света!"? Ще промени ли това нагласата ни? Ще ни накара ли да оценим по достойнство благата, които Родината ни дава? Прочетете следващия текст и дано отговорът ви е положителен...

"Град, пълен с добри хора и вдъхновение, за всеки, който го търси." Тези думи са част от статията-класация "Най-добрите места за живеене" на популярния сайт It's Bohemian, публикувана в началото на тази година, и се отнасят за... прекрасния Пловдив!

"Улиците на Стария град ще те отведат до хълмовете, откъдето можеш да се наслаждаваш на залеза над града. Пловдив е сред градовете, избрани за европейска столица на културата", се казва още в статията. 

Като доказателство за избора си, It's Bohemian помества и снимки от Града на тепетата.

041
 
042
снимки: itsbohemian.com

Само за сведение, преди Пловдив са Амстердам (Холандия) (който си поделя първото място с Лайден, отново Холандия) и Гент (Белгия). Пловдив е трети. (Информация за останалите градове в селекцията ще намерите ТУК.)

Как да не се гордееш, че си българин!!

А според вас кой е най-добрият роден град за живеене? Споделете в коментарите по-долу...

Вижте още: България от високо в 4 минути

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki