Gnezdoto.net
Стивън Хокинг: Във Вселената съществува Висш разум! снимка: youtube.com

Стивън Хокинг: Във Вселената съществува Висш разум!

  • автор: Гергана Лабова
  • категория: Факти

"Форма на интелигентен разум" стои зад сътворението на Вселената. Това ни завеща геният на нашето съвремие, английският физик Стивън Хокинг, изследващ Големия взрив и черните дупки. 

Той заяви пред студентите по време на своя лекция пред University of Cambridge, че годините изследвания на Космоса са го довели до заключението за наличието на странен феномен, който няма нищо общо с универсалните закони на физиката. Той нарича този феномен Божествен фактор и смята, че именно той е в основата на сътворението на Вселената.

Стивън Хокинг разказа, че тези негови наблюдения се потвърждават и от брат му, който преминава през клинична смърт за 43 мин. след прекарване на инфаркт. "Брат ми винаги е бил модел на подражание за мен. Неговата рационалност, това, че е здраво стъпил на земята, ме тласнаха към физиката. Но след инцидента той се върна различен човек" – разказа британският учен. И допълни: "Toй ми разказа за съществуването на Разум, който ние, смъртните, не можем да усетим. Той ми разказа за Бог... Модерната наука се основава на разбирането, че съзнанието е част от човешкия мозък, но аз не мога да обясня това, което брат ми е преживял по време на своята клинична смърт. Съзнанието извън нашето човешко тяло ли е? Нашият мозък просто приемник ли е на "вълните" на това съзнание, така, както радиото приема AM/FM вълните? Това са въпроси, на които модерната наука все още не е дала отговор и които могат да променят напълно нашата гледна точка за Вселената и света".

източник: worldnewsdailyreport.com

Вижте ощеСАМОСЪЖАЛЕНИЕТО Е ЗАГУБА НА ВРЕМЕ – УДИВИТЕЛНАТА ИСТОРИЯ НА СТИВЪН ХОКИНГ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki