Gnezdoto.net
Закръглено дупе или не – какво харесват мъжете? снимка: depositphotos

Закръглено дупе или не – какво харесват мъжете?

Науката доказа, че мъжете харесват жени с малки талии и заоблени бедра. На подсъзнателно ниво това се приема като сигнал за здраве и плодовитост.
Ново проучване в тази насока показва, че мъжете харесват най-много дами с определен ъгъл между дупето и гръбнака. Идеалният ъгъл е oт 45 градуса – или с други думи: дупе ала Дженифър Лопес ("ъгълът" при нея е точно толкова).

006

Обяснението идва от факта, че по време на бременност жените, които имат по-голям ъгъл между дупето и гръбнака, разпределят по-равномерно тежестта върху своите бедра и по този начин могат да износят повече деца, без опасност от прекомерни болки в гърба. Или иначе казано: на подсъзнателно ниво отново всичко опира до възпроизвеждането.

Изследването, публикувано в сп. Evolution and Human Behaviour, е проведено в Bilkent University, Tурция, и включва 300 мъже, на които са показани силуети на жени с различен ъгъл между дупето и гръбнака. Повечето мъже посочват като най-атрактивни жените с ъгъл от 45,5 градуса.

006

Д-р Дейвид Люис, психолог в Bilkent University, обяснява, че е установена връзка между мъжете, които предпочитат по-големи дупета, и тези, които харесват по-голям ъгъл между дупето и гръбнака.

Не знаем дали данните, получени при това проучване, имат нещо общо с факта, че то е в проведено в Турция. Затова, кажете ни вашето мнение – дали и родните мъже предпочитат по-заоблените форми?

източник: dailymail.co.uk
превод: Gnezdoto

Вижте още: Синди Крауфорд се осмели да покаже истинското тяло на жената. Аплодисменти!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki