Gnezdoto.net
Какво не знаем за слънчевото затъмнение на 20 март? снимка: wikipedia.com

Какво не знаем за слънчевото затъмнение на 20 март?

След броени дни, на 20 март, петък, ще станем свидетели на слънчево затъмнение. Над северната част на Атлантическия океан, Фарьорските острови и архипелагa Шпицберген слънчевият диск ще се скрие напълно. Над Европа, Исландия, Северна Азия и Северна Африка ще се наблюдава частично затъмнение.
У нас затъмнението ще започне в 10:42 ч. Най-пълно ще е в 11:49 ч. Тогава Луната ще закрие 53% от Слънцето. Ако нямате специални очила, набавете си тъмно стъкло, през което да наблюдавате феномена, казва Никола Петров – директор на Националната астрономическа обсерватория Рожен. Важното е да не го гледате с невъоръжено око!

А знаете ли, че:
- Това е най-голямото слънчево затъмнение от 1999 г. насам.
- И ще е последното пълно слънчево затъмнение за следващите 11 години.
- Според астролозите, на 20 март ще се обединят три важни събития: Слънчево затъмнение, Новолуние и преминаване на Слънцето от Риби в знака на Овена. Подобни съвпадения се срещат рядко и се свързват с край на един цикъл и началото на нов. Очакват се значими промени в живота на хората.
- Слънчевото затъмнение винаги е придружено от Лунно. Пълно лунно затъмнение ще се наблюдава на 4 април, но за съжаление няма да е видимо от България. Времето между двете небесни събития астролозите наричат "коридор на затъмненията". Смята се, че действията, които предприемем тогава, ще окажат огромно влияние върху живота ни през следващите години. Астролозите ни съветват да се вслушаме в интуицията си, която ще се изостри през този период.

И още:
- Прабългарите вярвали в силата, която им дава слънчевото затъмнение. Говори се, че една от битките им срещу китайците е спечелена именно по време на този феномен. С помощта на своя календар прабългарите изчислили кога ще е моментът на затъмнението и избрали този ден, за да нападнат врага.
- В Индия се смята, че трябва да се изкъпеш непосредствено преди и след слънчевото затъмнение, за да се пречистиш от влиянието на злите духове.

Ето какво казва за затъмненията известният астролог Джоузеф Кейнър: "Затъмненията символизират възраждане и обновяване. От векове те показват настъпването на промяна. И за отделните хора, и за нациите, тези небесни явления вещаят край на старите режими и начало на новите цикли. Те носят също така и моменти на избор, в които ние осъзнаваме колко много влияние имаме над нашата съдба."

Време е за промени, приятели! Вслушайте се във вътрешния си глас, забравете страховете си и действайте смело! Вашата Съдба ви зове!

A eто как изглежда пълното слънчево затъмнение. Едно видео на BBC Two:

Вижте още: Стивън Хокинг: Във Вселената съществува Висш разум

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki