Gnezdoto.net
Странните хобита на 10 от най-големите предприемачи снимка: 3domen.com

Странните хобита на 10 от най-големите предприемачи

Успешните предприемачи разполагат с достатъчно средства, за да си позволят да харчат спокойно за нещата, които харесват. Много от тях, например, обичат състезанията с яхти (като Ричард Брансън и Тед Търнър, основателя на CNN) или си купуват спортни отбори (като Пол Алън, съоснователя на Microsoft, и Стивън Балмър, главен изпълнителен директор на Microsoft).

Сред предприемачите обаче има и такива, чиито хобита изглеждат, меко казано, странни:

1. Илон Мъск

Основателят на Tesla Motors колекционира всичко, свързано с Джеймс Бонд. Той притежава спортната кола Lotus Esprit от филма за Агент 007 от 1977 г. – "Шпионинът, който ме обичаше", за която твърди, че се превръща в подводница, както във филма.

2. Уорън Бъфет

Американският инвеститор свири на укулеле – четириструнна хавайска китара. Няколко от неговите инструменти са се превърнали в колекционерска ценност. Една укулеле с автограф от Бъфет беше продадена за над 11 000 долара.

3. Бил Гейтс

Не си мислете, че основателят на Microsoft си пада по електронните джаджи. Напротив, той обича да колекционира редки книги. Веднъж платил 30,8 млн. долара за ръкописа на
"Лестерския кодекс" – трактат с есета на Леонардо да Винчи. Това е най-скъпата книга в света.

4. Томас Едисън

Известният изобретател бил последовател на модните диети (както ги наричала съпругата му). В един момент единствената течност, която Едисън консумирал, билa половин литър мляко, което пиел на интервал от три часа.

5. Хенри Форд

Автомобилният магнат колекционирал и възстановявал исторически сгради с надеждата да превърне градовете Съдбъри и Грийнфийлд Вилидж в туристическа атракция.

6. Уолт Дисни

Никой, който е посещавал Дисниленд, няма да се изненада от факта, че Уолт Дисни си падал по влакчетата. Той имал голям макет на железница в офиса си, както и в задния двор на къщата си.

7. Боб Парсънс

Основателят на американската хостинг компания Godaddy oбича лова на слонове. През 2011 г. видео, което показва как убива слон, излезе на бял свят и предизвика бурна вълна от критика. 

8. Никола Тесла

Изобретателят на радиото и променливия ток обичал гълъбите. Хранел диви гълъби от прозореца на своята спалня, а когато се залежал на легло и не можел да става, наел човек да ги храни вместо него.

9. Томас Дж. Уотсън

Основателят на IBM бил голям поддръжник на бой скаутите. Той обичал да облича своята специално ушита скаутска униформа и да седи край лагерния огън, говорейки си с момчетата и техните учители.

10. Марк Зъкърбърг

Създателят на Facebook обича да убива храната, която яде. Това включва омари, пилета, прасета и със сигурност поне една коза. Това Зъкърбърг заяви преди време лично чрез страницата си във Facebook.

автор: Джорфи Джеймс, inc.com
превод: Gnezdoto

Вижте още: Последните думи на 36 велики личности


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

1 esenna promocia 2022 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 31 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki