Gnezdoto.net
5 типа вредно поведение, което не трябва да търпите! илюстрация: freevector.com

5 типа вредно поведение, което не трябва да търпите!

Ако искате да живеете по-добре, няма да е лошо да внимавате с какви хора се обграждате, тъй като поведението на другите често може да е вредно за вас.

Вредното поведение не е просто дразнещо. То заразява със своя негативизъм, който нараства като снежна топка, за да се стовари върху различни сфери в живота ви. Трудно е да бъдеш оптимистично настроен и позитивен, ако взаимоотношенията, които поддържаш, не се отразяват добре на душата ти.
Разбира се, на всеки от нас му е позволено от време на време да бъде негативен. Така че, не очаквайте хората около вас да са перфектни. Важно е обаче дали долуизброените неща са типични за човека или спорадични.

1. Клюки

Избягвайте взаимоотношения, в които клюките са основна тема на разговор. Казано е: "Големите умове обсъждат идеите. Средните умове обсъждат събитията. Малките умове обсъждат хората" (Елинор Рузвелт). Качествените взаимоотношения са базирани на обмяна на идеи и въодушевление от споделянето на планове. Именно това ни помага да растем, да се развиваме, да постигаме мечтите си.

2. Подигравки

Повечето от нас са се сблъсквали с хора, които правят двусмислени комплименти или се подиграват, уж под формата на шега (например забележки като "Харесва ми, че не ти пука как изглеждаш"). Тези прикрити обиди идват от хора, чиято енергия вибрира много ниско. Не забравяйте: здравословните отношения ви карат да се чувствате по-добре, не по-зле.

3. Съревнование

Нездравата конкуренция, която усещате от страна на другия, е вредна за вас. Нямате нужда от хора, които непрекъснато се сравняват с вас. Хората, които са уверени в себе си, ще се радват за вашите успехи, няма да ги мерят със своите. Именно те могат да ви зареждат с позитивна енергия. Защото трябва да се съревноваваме само със себе си.

4. Едностранчивост

Човек, който идва при вас, само когато му е изгодно и удобно, или който настоява нещата винаги да стават по неговия начин, ви кара да се чувствате недостатъчно ценени. Хубавите взаимоотношения са непрестанна демонстрация на баланс в компромисите и взаимното уважение.

5. Поучаване

Ако човекът има навика да вади "мръсните ви ризи", да ви критикува, да сочи с пръст грешките ви и да ви поучава, най-добре прекратете отношенията си с него. Истинските приятели се съсредоточават върху своите най-силни, най-добри черти, тези черти, които повишават увереността и усещането, че можем да се справяме успешно с живота. Не на последно място, истинските приятели се интересуват от това как се чувствате и няма да си позволяват да сипват сол в раните ви...

Ако по някакви причини ви е трудно да прекратите окончателно отношенията си с такива хора, поне се опитайте да се дистанцирате от тях. Заслужавате нещо по-добре: важно е да го помните! Заслужавате да прекарвате повече време с хора, които влияят положително на душата ви! Заслужавате да бъдете уважавани! Заслужавате да бъдете щастливи! Всеки, който ви кара да се чувствате по друг начин, трябва да е поне на ръка разстояние от вас.

автор: Андреа Шулман / raiseyourvibrationtoday.com
превод: Gnezdoto

Вижте още: 8 типа токсични хора, които трябва да изхвърлите от живота си

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki