Gnezdoto.net
Как да надхитрите изневярата - с жената разговаряйте, от мъжа се възхищавайте

Как да надхитрите изневярата - с жената разговаряйте, от мъжа се възхищавайте

Известният психолог Уилард Харли е изучил повече от 10 хиляди случаи на съпружеска изневяра и анкетирал няколкостотин мъже и жени "с опит" в извънбрачните връзки. В своята книга за семейството "His Needs, Her Needs: Building an Affair-Proof Marriage" той анализира какво прави съпрузите по-податливи на любовните интриги. Вижте неговите съвети как да предотвратим изневярата.

5 неща, които могат да възпрепятстват изневярата на жената.

1. За да не се стига до изневяра е необходимо да се поддържа в жената чувството на привързаност. За повечето жени привързаност означава безопасност, защита, комфорт и подкрепа. Затова мъжът трябва постоянно да дава знак на жената, че той я подкрепя и защитава, че възприема нейните проблеми като свои, а така също че се гордее с нея.

2. Общуването между мъжа и жената е невероятно важно. Жените се нуждаят от мъжа, включително и за да поговорят с него. Изследването на Харли показва, че след сватбата мъжете често спират да разговарят с жените си, което става причина за много проблеми и по-конкретно — жените започват да си търсят друг събеседник.

3. Жените имат нужда от честност и откровеност. Жената очаква мъжът й да споделя с нея всичко, което засяга неговото минало, настояще и бъдеще. Ако жената почувства, че мъжът й я лъже, това разрушава нейното чувство за безопасност.

4. Истинското семейство е немислимо без взаимни финансови задължения. Жените имат нужда от пари, за да живеят спокойно и комфортно. Жените разчитат, че техните съпрузи разбират това.

5. По отношение на изпълнението на семейните задължения: жената разчита, че нейният съпруг ще бъде добър баща и ще изпълнява определени домашни ангажименти. По-голямата част от жените инстинктивно се стремят да създадат свой дом и да имат деца. Повечето жени също така разчитат, че партньорите им ще бъдат лидери в семейството и ще поемат върху себе си основните материални и морални ангажименти.

За да бъде предотвратена изневярата на мъжа, трябва да бъдат решени други задачи.

1. Преди всичко мъжете имат нужда от сексуално удовлетворение. Типичната жена не разбира, че мъжът се нуждае от секс по същия начин, по който тя има нужда от привързаност.

2. Мъжете имат нужда от компания за почивка. Мъжете разчитат, че жените ще им правят компания, че ще изпитват същия възторг от риболова, като тях, ще се вълнуват от футбол и т.н., че ще харесват и гледат същите филми, които харесват те. След създаването на семейството жените често се опитват да натрапят на мъжете своето разбиране за отдих и развлечение, което пък събужда у мъжа желанието да почива сам някъде по-далеч от жена си.

3. Мъжете имат нужда от привлекателни жени. Мъжете искат техните жени да са красиви.

4. Мъжете смятат, че техният дом — тяхната крепост е спокойно и безопасно място. В къщи не трябва да ги ругаят, те не би трябвало да се сблъскват със скандали и недоволство. У дома те очакват да ги посрещат с радост.

5. Мъжете имат нужда от възхищение. Жената е необходима, за да се гордее с мъжа си. Жените трябва да се възхищават колко добри и изключителни са техните съпрузи. Възхищението е най-добрата мотивация за мъжете. За да постигне нещо от мъжа си за жената е достатъчно да каже колко много тя цени усилията на мъжа си и колко би било добре, ако той направи и още нещо.

източник: margaritta.dir.bg

Вижте още: ИЗНЕВЯРАТА - ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ


ДВЕ КНИГИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ СЪДБАТА СИ: "СТРЕСЪТ - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ" И "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако фразите "Нямам воля" и "Стресът ме убива" тровят живота ви, тези книги са за вас! Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания, от д-р Кели Макгонигъл!

animiran promopaket kelly mcgonigal

Кели Макгонигъл e доктор на науките, психолог, изследовател, преподавател в Станфордския университет и автор и водещ на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

 


ЗИМНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

zimna promociq min
Промоцията продължава до 28 февруари 2023 г.

 


ВСЕКИ ДЕН ДО 28 ФЕВРУАРИ 2023 Г. - ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

"Да четеш хубава книга е като непрекъснат диалог, в който книгата говори, а душата отговаря…" Андре Мороа

kniga s podaryk animiran new price

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki