Gnezdoto.net
Внимание! На мода е сапиосексуалността

Внимание! На мода е сапиосексуалността

Вече никой няма да се впечатлява от напомпаните тела на мачовци по плажа, нито по перфектните фигури на дамите под жаркото слънце. Или поне това лято!

Причината – на мода са хората, които имат по-непривлекателен вид, но пък са като магнит със своите умствени способности. Добре дошла на сапиосексуалността!

Горещата тенденция е на другия край на скалата с физически привлекателните мъже и жени. Сапиосексуалността разчита на това, което е под шапката, а не под мускулите. Феноменът сапиосексуалност разчита на интелектуалната привлекателност, т.е. на ушите, е не толкова на очите.

„Сигурно сте забелязали, че в последните месеци дори снимките в социалните мрежи са на хора, които не се притесняват от своята външност, но пък на преден план поставят своята интелигентност – все по-атрактивна и обсъждана", твърди австрийският в. „Курир" и допълва:

„Няма нищо по-атрактивно от интелигентността на този свят. Сапиосексуалните хора не си позволяват да се хвалят с привлекателната си фигура, а демонстрират интелекта си като участват в концептуални и задълбочени полемики или обсъждания в социалните платформи. Именно този прийом, тези коментари водят до интимна връзка."

Още преди година в. „Билд" написа, че думата, която вече всички трябва да знаят е сапиосексуалност. И още:

„Привлекателността на интелекта – това е новата дума за този феномен. При него хора решават подсъзнателно, че техният събеседник е толкова умен, че предизвиква и сексуално влечение."

източник: delo.bg

Вижте още: ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА ЗА УМНИ МЪЖЕ И ЖЕНИ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promociq june 2023 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 12 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki