Gnezdoto.net
Внимание! На мода е сапиосексуалността

Внимание! На мода е сапиосексуалността

Вече никой няма да се впечатлява от напомпаните тела на мачовци по плажа, нито по перфектните фигури на дамите под жаркото слънце. Или поне това лято!

Причината – на мода са хората, които имат по-непривлекателен вид, но пък са като магнит със своите умствени способности. Добре дошла на сапиосексуалността!

Горещата тенденция е на другия край на скалата с физически привлекателните мъже и жени. Сапиосексуалността разчита на това, което е под шапката, а не под мускулите. Феноменът сапиосексуалност разчита на интелектуалната привлекателност, т.е. на ушите, е не толкова на очите.

„Сигурно сте забелязали, че в последните месеци дори снимките в социалните мрежи са на хора, които не се притесняват от своята външност, но пък на преден план поставят своята интелигентност – все по-атрактивна и обсъждана", твърди австрийският в. „Курир" и допълва:

„Няма нищо по-атрактивно от интелигентността на този свят. Сапиосексуалните хора не си позволяват да се хвалят с привлекателната си фигура, а демонстрират интелекта си като участват в концептуални и задълбочени полемики или обсъждания в социалните платформи. Именно този прийом, тези коментари водят до интимна връзка."

Още преди година в. „Билд" написа, че думата, която вече всички трябва да знаят е сапиосексуалност. И още:

„Привлекателността на интелекта – това е новата дума за този феномен. При него хора решават подсъзнателно, че техният събеседник е толкова умен, че предизвиква и сексуално влечение."

източник: delo.bg

Вижте още: ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА ЗА УМНИ МЪЖЕ И ЖЕНИ

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki