Gnezdoto.net
Моля ви, не си взимайте куче!

Моля ви, не си взимайте куче!

Преди да си вземете куче, трябва много сериозно да си помислете каква точно е мотивацията ви за това. Защо го искате?

- Защото ви е скучно?
- Защото смятате, че ще е яко?
- Защото искате да пробвате дали ще успеете да се грижите за него?

Ако попадате в някое от тези определения, моля ви, не си взимайте куче. Единствената причина за сдобиване с домашен любимец трябва да е, защото искате да извършвате обмен на безрезервна обич. В противен случай мъчите себе си, мъчите хората около себе си, мъчите и самото животно.

Имайте предвид следните неща, независимо дали сте бъдещ или настоящ собственик на куче:

Това не е смартфон

Гарантирано има стотици, че даже и хиляди кучета, които може да осиновите. Така ще сте в полза и на обществото и на бездомните кучета, които обитават мизерните приюти. Ааа... ама вие искате да си имате куче, но то трябва да е конкретна марка, така ли? Опа, прощавайте за лапсуса - порода. При тези обстоятелства, сигурни ли сте, че сте точно за куче? Да не би някой стилист в сутрешен блок да е споменал, че сега пинчерът е на мода и да сте преценили, че имате чудесна чанта, в която да го разнасяте? Я по-добре потърсете второ мнение и си намерете по-подходящ аксесоар за аутфита - например някои обувчици.

Размери

Поставете си реална оценка на възможностите. Живеете в малък апартамент? Не си взимайте много голямо куче.

Порода

Има разлика от куче до куче. Щом държите ужасно много на дадена порода, се поинтересувайте дали това животно няма специални нужди и начин на отглеждане.

Възпитание

Кучето е най-преданото същество на планетата и то ще стане точно такова, каквото го възпитате. Ваш дълг е да го научите, че не е редно да лае по хората, че не е редно да скача по хората, че не е редно да налита на никого. Ако сте се справили, когато му кажете да замръзне, то ще замръзва. Когато му викате да дойде при вас, ще идва, а няма да продължава да си прави каквото си иска.

П.П. Няма по-дразнещо нещо от това някое едро куче да се засили заплашително към теб, а стопанинът му да се провиква небрежно и безгрижно: "А, спокойно той си играе, иска само да те подуши."

П.П.П. Не забравяйте, че кучето ви не ходи на работа, няма колеги, няма гадже, няма дори Фейсбук, тоест контактува предимно с вас. Когато вие се държите зле с него, възприятието му за света и останалите хора няма да е хубаво. Лошите кучета са плод на лоши стопани.

Каишка

Ако пък не сте се справили с възпитанието и кучето ви няма навика да ви слуша командите, дресирайте себе си да го водите на каишка, за да няма после:

"Споделете публикацията!!! Рекси се изгуби!!!"

Не, мили мои, Рекси не се е изгубил сам. Рекси не е бил на лов за катерици в Сибирската тайга, че да се изгуби сам. ВИЕ сте го загубили! В-И-Е! И в 80-90% от случаите не сте го изгубили поради непредвидени житейски ситуации, като това то да подгони котка или да се изплаши от по-голямо куче, а сте го изгубили, защото вървите забили нос в телефона си и изобщо не му обръщате внимание. Когато излезете на разходка с детето си, пускате ли го да си ходи където му е кеф и изпускате ли го от поглед? Не, нали? Тогава защо, по дяволите, си мислите, че е редно да правите това с домашния си любимец?

Почистване

Знаете ли на кой му е приятно да настъпи лайно? На никой. Щом принцесата на Швеция може да се наведе и да вземе свършената от домашния й любимец работа, значи и вие можете. Пък в случай, че сте от хората, които не просто не почистват след домашните си любимци, а дори ги оставят да действат по тротоарите, то вие сте пълни идиоти и нямате място в цивилизацията. Отидете си на село и нека всяка сутрин да ви буди уханието на кравешки тор. Това заслужавате и там ви е мястото.

Всъщност не е толкова сложно. Възпитание, почистване и грижи. Който няма възможност да полага необходимите усилия и след време ще изхвърли животното на улицата, нека да не си взима куче. Да си намери хоби.

Източник: dama.bg; Автор: Димитър Калбуров


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ФАНТОМНА БОЛКА" ОТ ОЛЕГ РОЙ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА ДО 31 ЮЛИ 2019 г.

Представете си, че след смъртта си, попадайки в отвъдното, получавате шанс да се върнете към живота и да изживеете още 33 години!
Само че има едно условие – трябва да поправите своя фатална грешка. Не знаете каква е тя и не помните нищо за себе си и за живота си. Но за да поправите миналото, трябва да се превъплътите последователно в трима души и да изберете живота на един от тях за следващите 33 години. Да погледнете през техните очи, да изживеете техните емоции… Трима души, загинали едновременно. И един от тях сте вие!
Дали ще успеете да преначертаете миналото? Как ще видите света през очите на другите хора?

animiran fantomna bolka 650x650

Роман, който ще ви зададе много въпроси и ще ви даде изненадващи отговори.

 


ПРОМОЦИЯ "ВАКАНЦИЯ": - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

"Всичко добро, всичко вълшебно се случва между юни и август" Джени Хан

animiran pomocia vakancia obsht 650x650
Промоцията продължава до 24.00 часа на 31 юли 2019 г.!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki