Gnezdoto.net
Тест: Имате ли нужда от почивка?

Тест: Имате ли нужда от почивка?

Няма да повярвате, но тези картинки са статични изображения, а не анимация. Автор на тези своеобразни илюзии е японецът Акиоши Китаока (Kitaoka Akiyoshi). Той е професор във факултета по психология в Ritsumeikan University, Киото, Япония, спeциализирал се по въпрoсите, свързани със зрителните възприятия на човек.

1 1424474188

Неговите картинки-илюзии са базирани на съвременната концепция за Гещалт психологията, която не изследва миналото в търсене на замаскирани травми, а се фокусира върху осъзнаването на настоящето от човека.

Китаока доказва с методите на науката, че зрителните илюзии са най-лесният, бърз и ефективен начин да определим психическото си състояние в конкретен момент от живота ни.

Оптичната илюзия "Въртящата се змия" му носи световна слава, а неговите научни трудове не само са получили редица престижни награди, но се превръщат и в бестселъри.

Според Акиоши Китаока, ако изображенията се гледат от спокоен и уравновесен човек, то те трябва да останат неподвижни. Ако картинките се движат, значи сме подложени на стрес и имаме спешна нужда от почивка.

4 1424473848

Ако илюзията е напълно неподвижна, значи сте в добро психическо здраве и не сте подложени на силен стрес.

2 1424473849

Ако илюзията се движи бавно, значи имате нужда от физическа и психическа почивка. Наблегнете на продължителния сън, спорта и разходките сред природата

1 1424474483

Ако илюзията се движи бързо, това е знак за голяма умора и стрес, трупани от дълго време, но и реална заплаха за вашето физическо и психическо здраве. Нуждаете се не само от дълга почивка, но трябва задължително да промените начина си на живот и мислене.

Снимки: Kitaoka Akiyoshi; Източник: highviewart


"ЕМОЦИОНАЛНА ПЛАСТИЧНОСТ" ОТ СЮЗЪН ДЕЙВИД - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

"Надявам се с тази книга да ви помогна да се помирите дори с най-тежките си емоции, да развиете умението да се наслаждавате на взаимоотношенията си, да постигате целите си и да живеете пълноценно точно сега." д-р Сюзън Дейвид

emocionalna plastichnost new february 2022 650x650 min

Една от най-добрите книги на Амазон в областта „популярна психология“!

 


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО": "НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Древна мъдрост и мистични тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

namaste 650x650 min

За всички онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия и на които са намерили отговори! 

 


ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

proletna promocia 2024 650x650 min

Промоцията продължава до 15 април 2024 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki