Gnezdoto.net
Усмихни се! Учените установиха: нашата галактика има вкус на малини! снимка: lookw.ru

Усмихни се! Учените установиха: нашата галактика има вкус на малини!

  • автор: Гергана Лабова
  • категория: Факти

Да, правилно прочетохте! Космосът има вкус на малини! Това установили преди време учените от института Max Planck в Германия. 

Te използвали 30-метров радиотелескоп IRAM, за да изследват Млечния път в търсене на аминокиселини (коита са в основата на биологичния живот на нашата планета).

Учените първо насочили вниманието си към Сигитариус Б2 - огромен облак от газ и прах в сърцето на Млечния път. Именно там очаквали да открият съставните елементи, необходими за пораждането на нов живот. Астробиолозите се надявали, че ако намерят тези молекули, това ще направи възможно "посяването" им на други планети и създаването на живот там.

Немските учени не открили въпросните аминокиселини, но попаднали на нещо друго: етил формат - съединението, което придава специфичния вкус на малините! 

Като се има предвид, че всички носим в себе си частици "звезден прах", изводите са наистина забавни! Как да не се усмихне човек?!

източник: The Guardian

Вижте още: 20 любопитни факта за света около нас


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promociq june 2023 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 12 юни 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki