Gnezdoto.net
20 удивителни факта за щастието снимка: wherevent.com

20 удивителни факта за щастието

  • автор: Даринка Янева
  • категория: Факти

Много изследвания са направени във връзка с психологията на щастието в последните петдесет години. Разбирането на това, кое прави повечето хора по-щастливи в живота им е важна стъпка за цялото човечество.

Ето и 20 удивителни факта за щастието.

1. Гените и семейното възпитание осигуряват половината от нивата на щастието.

2. Само 10 процента от вашето щастие идва от външни обстоятелства.

3. Вашите възгледи, и това, което сте избрали да правите в живота си е 40 процента от нивото на щастие. Това включва вашите приятелства, работата, смейството и другите социални контакти.

4. Хората оценяват щастието по-лесно с напредването на възрастта. През 2005 г. американските Центрове за контрол на заболяванията и превенцията им прави проучване, чиито реултати показват, че хората на възраст 20-24 са в меланхолично настроение средно 3-4 дни в месеца. Докато хората на възраст между 65-74 са тъжни само 2-3 дни в месеца.

5. Едва 20 минути физически упражнения, три дни седмично, ще се увеличи усещането ви за щастие с 10 до 20 процента след шест месеца.

6. Колкото по-щастливи се чувствате, толкова повече антитела генерира тялото ви - до 50 на сто повече.

7. В САЩ, броят на хората, с клинична депресия е от 3 до 10 пъти по-често, отколкото на техните баби и дядовци, когато са били на същата възраст.

8. Щастливите хора обикновено печелят повече от нещастни хора.

9. Жените са най-нещастни в живота си на възраст около 37 години, а мъжете на възраст около 42 години.

10. Танцуването увеличава усещането за щастие.

11. Спортните съоръжения и читалищата, повишават общото щастие на общността.

12. Парите купуват щастие. Тези, които могат да си позволят основни материални потребности са по-щастливи от тези, които не могат.

13. Парите не купуват щастие. След като вашите основни материални потребности са изпълнени, допълнителните пари нямат никакво влияние върху нивата на щастие.

14. Хората, които са обвързани са по-щастливи, отколкото хората, които без партньор, но ....

15. По-щастливите хора са по-склонни да запазят отношенията си с партньора.

16. Образованието и интелигентността не ви направи по-щастливи.

17. Щастието има аромат. Клиничните опити с миризмата на тялото, доказаха, че ароматът се променя в зависимост от това дали човек е стресиран или щастлив.

18. Колкото повече са ви прегръщали като деца, толкова по-щастливи ще бъдете като възрастни.

19. Най-мощният начин за увеличаване на краткосрочните чувства на щастие е да извършвате случайни актове на доброта към другите, или да изпратите благодарствено писмо до някой, за когото ви е грижа. Пет такива постъпки в рамките на една седмица ще увеличи усещането ви за щастие за срок от три месеца.

20. Най-силният начин да увеличите вашите дългосрочни чувства на щастие е да разберете вашите силни страни и таланти, или целта на живота ви, и да работите в насока на тяхното развиване и споделянето им с другите.

Вижте още: 9 неща, за които не знаете, че влияят на настроението ви

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki