Gnezdoto.net
6 любопитни истории, в които съдбата проявява странно чувство за хумор

6 любопитни истории, в които съдбата проявява странно чувство за хумор

Вижте няколко интересни случая, които наистина изглеждат като прищявки на космически майтапчия – при това с малко извратено чувство за хумор.

1. Ако ще умреш от куршум, той ще те намери

През 1883 г. Хенри Зигланд напуснал своята любима и, уви, подобно на много жени тя не успяла да понесе раздялата и сложила край на живота си. Братът на момичето решил да отмъсти и прострелял Зигланд, след което сложил край на живота си със същия пистолет. Зигланд обаче оцелял – куршумът одраскал лицето му и се забил в близкото дърво. Тривиалното обаче приключва тук, за да отстъпи място на абсурда. Зигланд сигурно си е мислел, че е надхитрил съдбата, но...

След няколко години мъжът решил да отсече дървото. За улеснение решил да използва необичаен метод, а именно с няколко пръчки динамит. В резултат на взривната вълна куршумът отхвръкнал и поразил смъртоносно Хенри Зигланд.

2. Каръкът късметлия

Франo Сeлaк също се родил под щастлива звезда, макар че през по-голямата част от живота си едва ли е мислел така. Неговият случай е наистина уникален. Или по-скоро случаи – защото Сeлaк, хърватски учител по музика, бил нещо като магнит за катастрофи.
Първият епизод от сагата бил през студения януари на 1962 г. Влакът, с който Селак пътувал към Дубровник, дерайлирал в близката ледена река. 17 пътници се простили с живота си, но учителят по музика се отървал само със счупена ръка и уплах. Това било началото на едно епично надбягване със смъртта.
Година по-късно, докато пътувал със самолет, една от вратите изведнъж се откъснала и Сeлaк бил засмукан от декомпресията извън самолета! В инцидента загинали 19 пасажери, но хърватинът се спасил, падайки в купчина сено!

През следващите години Сeлaк преживява автобусна катастрофа, колата му два пъти се подпалва, докато той е в нея, а през 1995 г. едва се спасява, след като се врязва в мантинелата, за да избегне удар с камион. Мъжът буквално кацнал на едно дърво, а колата му се взривила стотина метра по-надолу в падината.

След последния случай екстремните преживелици на учителя престанали. Е, почти. Очевидно за да изравни везните, Бог решил да потупа Франo Сeлaк по рамото и през 2003 г. преподавателят по музика спечелил 1 милион от хърватската лотария.
Ето това е да си любимец на съдбата...

3. Рой Съливан - електроупорният

Какъв според вас е статистическият шанс да ви удари мълния? Различни източници го определят като 1 на 80 000. Не е 1 на милион, но все пак е пренебрежимо малък, нали все пак казват, че мълния не падала два пъти на едно място.

Рой Съливан, горски рейнджър от САЩ, е на друго мнение. В периода 1942–1977 г. стрелите на гръмовержеца го поразяват седем пъти, подпалват косата и веждите му, изкълчват глезена му и му причиняват различни обгаряния. За капак на всичко мълния удря и жена му. Заради необикновената си „дарба" да привлича небесното електричество Съливан заслужено влиза в книгата на рекордите „Гинес".

4. Фаталното такси

Юли 1975 г. Такси блъска 17-годишния Ерскин Лорънс на остров Бермуда, докато младежът кара скутера си. Трагичният инцидент едва ли щеше да се различава от хиляди други произшествия по света, ако не беше фактът, че братът на Ерскин е бил блъснат от същото такси година преди нещастието. Не само това – и двата инцидента стават на една и съща улица, като и двата пъти таксито е карано от същия шофьор и превозва един и същи пътник. И двамата братя умират на 17 години. А казват, че такива неща ставали само по филмите.

5. Моряшки хорър

През 1838 г. Едгар Алън По, един от създателите на хорър жанра, написал романа „Историята на Артър Гордън Пим". В книгата се разказва как четирима корабокрушенци се носят в открито море в спасителната си лодка, без близък бряг и надежда за спасение. За да оцелеят, трима от тях решават да убият и изядат юнгата – младеж на име Ричард Паркър.

Обратно в реалността - през 1884 г. яхтата „Миньонет" потънала на около 1600 км от нос Добра надежда, оставяйки екипажа си от четирима да дрейфува в спасителна лодка в открито море. След като изразходвали последните си запаси от консервирана ряпа и без надежда да бъдат спасени, тримата по-възрастни моряци убили и впоследствие изяли младия юнга. Който впрочем се казвал Ричард Паркър.

6. Колата от ада

Могат ли предметите да бъдат зли? Всеки, който е губил половин час в опити да отключи заяла врата, знае, че да – те могат да се държат така, сякаш са обладани от зъл дух. Като „Малкото копеле" - галеното име, с което актьорът Джеймс Дийн наричал любимото си порше. През 1955 г. киноиконата си отива от този свят едва на 24-годишна възраст след тежка катастрофа със същата кола. Поршето обаче тепърва започва да трупа зловеща слава. Докато го изтеглят от мястото на инцидента, двигателят се изхлузва и премазва краката на един от механиците. Същият двигател е монтиран на друга спортна кола, която катастрофира по време на състезание и убива пилота си. В същото състезание друг автомобил, в който е вграден задвижващият вал от „Малкото копеле", се преобръща и убива шофьора си.

Зловещата серия обаче не спира дотук. След като поправят поршето на Дийн, гаражът, в който се съхранява колата, мистериозно изгаря. След това возилото е изложено в град Сакраменто, но пада от платформата си и сериозно наранява едно момче. В Орегон платформата, на която е поставена колата, се откача и се разбива във витрината на магазин.
Прокълнатият автомобил приключва черната си серия през 1959 г., когато за облекчение на всички се разпада на части. Как да не повярваш после в зловещата сила на съдбата?

Източник: obekti.bg

Вижте още: 4 УНИКАЛНИ СЪВПАДЕНИЯ В ИСТОРИЯТА

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФАКТИ"

vig vsi4ki