Gnezdoto.net
Магическите илюзии на Роб Гонсалвес – картини, които трябва да погледнеш два пъти

Магическите илюзии на Роб Гонсалвес – картини, които трябва да погледнеш два пъти

Невъзможното е възможно! – това е посланието на картините на канадския художник Роб Гонсалвес (Rob Gonsalves). Всичко, което виждате в първия момент, след малко се оказва нещо съвсем друго. И ако трябва да сме откровени, вероятно неговите творби няма да се харесат на всеки. Но в тях има нещо магическо и притегателно. Което наистина те кара да се замислиш, че всичко е възможно...

Роб Гонсалвес e роден в Торонто в семейство на румънски цигани – емигранти. Още от ранно детство Роб бил увлечен от рисуването, а на 12-годишна възраст вече усвоил техниката на перспективата. Първите си сюрреалистични творби той започва да рисува под влиянието на Салвадор Дали и Ив Танги, а от Рене Магрит и Мориц Корнелис Ешер почерпва елементи на магически реализъм.

След като завършва колеж по архитектура, той сериозно се отдава на изкуството. През 2005 г. Роб Гонсалвес печели престижна награда на канадското правителство за илюстрациите в детската книжка на Сара Томпсън „Imagine a Day" и нееднократно участва в най-престижните изложби и културни форуми в САЩ и Канада.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Повече за Роб Гонсалвес вижте във Фейсбук

Вижте още: ДНЕШНИЯТ ОБЪРКАН СВЯТ В 18 ИЛЮСТРАЦИИ НА ПАВЕЛ КУЧИНСКИ


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ "КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА" ОТ АННА КИРЯНОВА - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО". СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

kaleidoskop na jivota gif

Анна Кирянова е известен психотерапевт и философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Нейните дълбоки и мъдри истории ще ви помогнат да погледнете на света по нов начин.

 


ПРОМОЦИЯ "СЕПТЕМВРИ" - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ГНЕЗДОТО"!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

promocia septemvri2022 kvadraten 650x650 min

 


ДВЕ ПРЕКРАСНИ КНИГИ ОТ Д-Р ЛИСА РАНКИН, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ПО ПЪТЯ КЪМ ИЗЦЕЛЕНИЕТО!: "ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ СТРАХА" И "ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

„В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено! Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“ д-р Кели Макгонигъл!

2 knigi lisa rankin

Методи за лечение без лекарства! Научни доказателства за това, че човешкият организъм е способен да се излекува сам! 

Промоцията продължава до 2 октомври 2023 г.

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФОТОРАЗКАЗ"

vig vsi4ki