Gnezdoto.net
Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Престижният международен конкурс Sony World Photography Awards обяви победителите за 2015 г. Над 80 000 участника взеха участие в тазгодишното издание. Сред отличените с първа награда е и българинът Ясен Георгиев. 

"Winter Dream" - така е озаглавил Ясен своята фотография. Снимката е направена на пистата за нощно каране в Боровец. Творбата му оглави раздела "Туризъм" ("Travel") на категория "Отворено участие" ("Open Competition"). Впечатляващо е, че Ясен дори не е професионален фотограф! 

001
Ясен Георгиев

Категориите на Sony World Photography Awards са няколко. Сред тях е и категорията "National Awards", в която се състезават представители от съответната държава. В "Bulgaria National Award" победител е Емил Рашковски с неговия кадър "A Dreamscape", заснет край Страшното езеро в Национален парк Рила.

002
Емил Рашковски

На второ и трето място са класирани фотографиите съответно на Красимир Матаров и Бойчо Костадинов.

003
Красимир Матаров
 
004
Бойчо Костадинов

Наградата за Ясен Георгиев е фотопарат Sony ILCE-7M2K и смартфон Xperia. Снимката му ще се състезава с победителите от другите раздели в "Отворено участие" . Финалният победител ще получи титлата "Фотограф на годината на Sony 2015", както и парична награда от 5000 щ.д.

Наградата за Емил Рашковски е фотоапарат Sony ILCE-7KB.

Гала вечерята по окончателното награждаване ще се проведе на 23.04 в Лондон. Изложба на всички отличени творби ще може да се види в английската столица от 24.04 до 10.05 т.г., в Somerset House.

източник: worldphoto.org

Вижте още: Български фотографии избрани за "Снимка на деня" от MSN News


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА" ОТ КЕЛИ МАКГОНИГЪЛ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА /до 31 май 2020 г./

Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение. Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго...

1 animiran instinktyt na volyiata 650x650

Силата на волята е биологичен инстинкт, реакция на ума и тялото, а не добродетел, която отсъства. Как да освободим този инстинкт, за да се справяме с вредните си навици, да спрем да отлагаме важните задачи и да следваме истинските си цели...

 


ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ ПРОДЪЛЖАВА... 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

"Не съществува трудност, която един час четене да не смекчи." Шарл дьо Монтескьо

animiran chetene 2020

Промоцията е валидна до 31 май 2020 г. или до изчерпване на наличните количества! /само при поръчка онлайн/ 

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФОТОРАЗКАЗ"

vig vsi4ki