Gnezdoto.net
Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Престижният международен конкурс Sony World Photography Awards обяви победителите за 2015 г. Над 80 000 участника взеха участие в тазгодишното издание. Сред отличените с първа награда е и българинът Ясен Георгиев. 

"Winter Dream" - така е озаглавил Ясен своята фотография. Снимката е направена на пистата за нощно каране в Боровец. Творбата му оглави раздела "Туризъм" ("Travel") на категория "Отворено участие" ("Open Competition"). Впечатляващо е, че Ясен дори не е професионален фотограф! 

001
Ясен Георгиев

Категориите на Sony World Photography Awards са няколко. Сред тях е и категорията "National Awards", в която се състезават представители от съответната държава. В "Bulgaria National Award" победител е Емил Рашковски с неговия кадър "A Dreamscape", заснет край Страшното езеро в Национален парк Рила.

002
Емил Рашковски

На второ и трето място са класирани фотографиите съответно на Красимир Матаров и Бойчо Костадинов.

003
Красимир Матаров
 
004
Бойчо Костадинов

Наградата за Ясен Георгиев е фотопарат Sony ILCE-7M2K и смартфон Xperia. Снимката му ще се състезава с победителите от другите раздели в "Отворено участие" . Финалният победител ще получи титлата "Фотограф на годината на Sony 2015", както и парична награда от 5000 щ.д.

Наградата за Емил Рашковски е фотоапарат Sony ILCE-7KB.

Гала вечерята по окончателното награждаване ще се проведе на 23.04 в Лондон. Изложба на всички отличени творби ще може да се види в английската столица от 24.04 до 10.05 т.г., в Somerset House.

източник: worldphoto.org

Вижте още: Български фотографии избрани за "Снимка на деня" от MSN News


ОТ АВТОРА НА "ФАНТОМНА БОЛКА" - НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "КУПУВАЧКАТА НА СПОМЕНИ" /ОЛЕГ РОЙ/ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Представете си, че ви предлагат много, много пари! И точно в момент, когато те са ви жизнено необходими! Само че има едно условие – трябва да продадете свой скъп спомен. Да, предложението е примамливо и много лесно изпълнимо. Какво толкова? Просто една сантиментална история от миналото… Но какво ще се случи след това? Ще се промени ли животът ви, когато от него бъдат изтръгнати топлите образи от миналото? Не продавате ли душата си? Една история, в която се сблъскват приятелство и завист, любов и безразличие, предателство и вярност, алчност и безнадеждност...

anim kupuvachkata na spomeni

Един философски роман за истински важното в живота ни, за това, което ни прави хора!

 


ДВЕ КНИГИ! 300 ПРИТЧИ! МЪДРОСТ, ПРЕНЕСЕНА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Безценна колекция от 300 притчи - отговори на всички въпроси, които човек задава през живота си.

2 knigi pritchi 2019 650x650 min

"Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета - на светлината на най-евтината свещ."

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФОТОРАЗКАЗ"

vig vsi4ki