Gnezdoto.net
Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Български фотограф спечели приз в световен конкурс, състезавайки се с над 80 000 участника

Престижният международен конкурс Sony World Photography Awards обяви победителите за 2015 г. Над 80 000 участника взеха участие в тазгодишното издание. Сред отличените с първа награда е и българинът Ясен Георгиев. 

"Winter Dream" - така е озаглавил Ясен своята фотография. Снимката е направена на пистата за нощно каране в Боровец. Творбата му оглави раздела "Туризъм" ("Travel") на категория "Отворено участие" ("Open Competition"). Впечатляващо е, че Ясен дори не е професионален фотограф! 

001
Ясен Георгиев

Категориите на Sony World Photography Awards са няколко. Сред тях е и категорията "National Awards", в която се състезават представители от съответната държава. В "Bulgaria National Award" победител е Емил Рашковски с неговия кадър "A Dreamscape", заснет край Страшното езеро в Национален парк Рила.

002
Емил Рашковски

На второ и трето място са класирани фотографиите съответно на Красимир Матаров и Бойчо Костадинов.

003
Красимир Матаров
 
004
Бойчо Костадинов

Наградата за Ясен Георгиев е фотопарат Sony ILCE-7M2K и смартфон Xperia. Снимката му ще се състезава с победителите от другите раздели в "Отворено участие" . Финалният победител ще получи титлата "Фотограф на годината на Sony 2015", както и парична награда от 5000 щ.д.

Наградата за Емил Рашковски е фотоапарат Sony ILCE-7KB.

Гала вечерята по окончателното награждаване ще се проведе на 23.04 в Лондон. Изложба на всички отличени творби ще може да се види в английската столица от 24.04 до 10.05 т.г., в Somerset House.

източник: worldphoto.org

Вижте още: Български фотографии избрани за "Снимка на деня" от MSN News


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ФАНТОМНА БОЛКА" ОТ ОЛЕГ РОЙ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА ДО 31 ЮЛИ 2019 г.

Представете си, че след смъртта си, попадайки в отвъдното, получавате шанс да се върнете към живота и да изживеете още 33 години!
Само че има едно условие – трябва да поправите своя фатална грешка. Не знаете каква е тя и не помните нищо за себе си и за живота си. Но за да поправите миналото, трябва да се превъплътите последователно в трима души и да изберете живота на един от тях за следващите 33 години. Да погледнете през техните очи, да изживеете техните емоции… Трима души, загинали едновременно. И един от тях сте вие!
Дали ще успеете да преначертаете миналото? Как ще видите света през очите на другите хора?

animiran fantomna bolka 650x650

Роман, който ще ви зададе много въпроси и ще ви даде изненадващи отговори.

 


ПРОМОЦИЯ "ВАКАНЦИЯ": - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

"Всичко добро, всичко вълшебно се случва между юни и август" Джени Хан

animiran pomocia vakancia obsht 650x650
Промоцията продължава до 24.00 часа на 31 юли 2019 г.!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ФОТОРАЗКАЗ"

vig vsi4ki