Gnezdoto.net
Дали платих дълга си към своите родители?

Дали платих дълга си към своите родители?

Един човек отишъл при Господ и Му казал:
- Казваш, че една четирийста част от богатството ми е за нуждаещите се. Много съм богат и докарах цял керван - четирийстата част от богатството ми. На кого трябва да го дам?
- Дай го на майка си - му отговорил Господ.

Минало известно време, човекът пак дошъл и пак се обърнал към Господ:
- Докато пътувах, богатствата ми се умножиха. Отново докарах керван с богатства. На кого да го дам?
- Дай го на майка си - отново му отговорил Господ.

promo sreden mai pc min

Човекът си отишъл и когато дошъл след една година, отново се обърнал към Господ:
- Построих къща за майка си от златни кюлчета, покрих пътеката до къщата й с бисер. Когато се върнах, богатствата ми се умножиха още повече. На кого трябва да дам четирийстата част?
- Дай я на майка си.

За четвърти път дошъл човекът. Докарал със себе си още повече богатства и отново задал въпроса си. И Господ му отговорил:
- Дай го на майка си, а ако тя ти откаже, тогава го дай на баща си. Ако баща ти не го вземе, дай го на бедните. Ако бедните откажат да го вземат, дай го на децата си.

- Защо, Господи, три пъти ме пращаше при майка ми?!
- Защото майката е по-първа от бащата. Тя те е носила девет месеца под сърцето си, а баща ти не е участвал в това. Това е първата й привилегия. Между живота и смъртта тя те е родила. Баща ти не е участвал в това. Това е второто й превъзходство. Нощем е нарушавала съня си и с гръдта си те е хранила. Баща ти е спал през това време. Това е третото й предимство. След това родителите се изравняват. Но от приличие трябва първо да предложиш на майка си, а след това на баща си.

Тогава човекът попитал:
- А за децата?

Господ отговорил:
- На децата нищо не им трябва. Дал си им живот, това е всичко, от което имат нужда. Те са ви длъжни, а вие на тях нищо не дължите.

Тогава човекът казал:
- Ще нося майка си на ръце и ще обиколя всички свети места.
След три години се върнал и казал на Господ:
- Изпълних обещанието си. Носих на ръце родната си майка и обиколих за поклонение всички свети места, нито веднъж не я пуснах на земята. Дали платих дълга си към нея?

- Да, отчасти си платил дълга си. Платил си едно кърмене посред тъмната нощ, когато си бил безпомощно бебе.

Мирзакарим Норбеков

ПРЕПОРЪЧАНО: ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА. 150 ПРИТЧИ ЗА ИЗКУСТВОТО НА ЖИВОТА


НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЖЕНА, РАЗКАЗАНА ОТ НЕЯ САМАТА - АВТОБИОГРАФИЯТА НА АГАТА КРИСТИ - КРАЛИЦАТА НА КРИМИНАЛНИЯ РОМАН! СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Най-интересната книга, написана от великата писателка!

agatha christie 650x650 min

Когато прочетете нейната автобиография, Агата Кристи вече няма да бъде само един от любимите ви писатели. Тя ще се превърне в една от любимите ви личности.

gold button all promo min

"КНИГА НА ЖИВОТА: ЗА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ОТЧАЯЛИ, ЧЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ЛЕКАРИТЕ, СПОСОБНИ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАТ" ОТ ЕВГЕНИЙ БОЖИЕВ - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!

Ако сте се уморили от честите посещения в медицинските кабинети и купищата лекарства, които трябва да приемате, ако въпреки тях не получавате изцеление, може би е време да потърсите друго решение...

new anim kniga na jivota 650x650

Една книга, която разрушава много от традиционните възгледи за развитието на заболяванията... Всеки има право да знае, че може сам да поддържа организма си в добро състояние.

Промоцията e валидна само при поръчка онлайн!

Посетете нашата Фейсбук страница за още интересни статии.

 
 

Още публикации от категория "ИЗБРАНИ ОТКЪСИ ОТ ИЗБРАНИ КНИГИ"

vig vsi4ki